24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Yenilenen teşkilatlar için 24 Haziran bir fırsatır

İsrail’in korsanlıkları, bu düzenin kökten sarsılmasına ve artık son hadiselerle birlikte açıkça yıkılmaya başlamasına yol açmıştır. Daha önce Avrupa, Afrika’da yakın zamanda Irak ve Suriye’de kötü imtihanlar veren uluslararası sistem Filistin’deki tavrıyla adeta intihar etmektedir.

18 Mayıs 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Yenilenen teşkilatlar için 24 Haziran bir fırsatır

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin milletvekillerine AK Parti Genel Merkez’de iftar verdi, önemli açıklamalarda bulundu: 

TERÖRLE MÜCADELE: Sadece Afrin’de bugün itibariyle 4 bin 464 terörist etkisiz hale getirildi. Bunun yanında Kuzey Irak’ta 403 terörist etkisiz hale getirildi. Yurt içinde 350 terörist etkisiz hale getirildi. Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı’nı başlattık. Güya ülkemize karşı büyük bir direniş  hazırlığının yapıldığı bu bölgeyi birkaç ay içinde hallaç pamuğu gibi attık. Bu mücadeleyi dünyaya ders, örnek olacak şekilde bitirdik.

TARİHİ DEĞİŞİM: Sadece teröristlerin başını ezmekle kalmadık Türkiye’yi yeni bir yönetim sistemine kavuşturacak adımları da birlikte yaptık. Bunun için gereken anayasa değişikliğini tüm provokatif çabalara rağmen kararlılıkla genel kuruldan geçirip milletimizin onayına sundunuz. Meclis’te ortaya koyduğunuz dayanışma, birlik takdire şayandı. Bu tarihi değişimi hayata geçirdik. Bu anayasa değişikliğinin verdiği imkan ile partimize üye olup genel başkanlık görevini yeniden üstlendik. Böylece gönüllerimiz hiçbir zaman ayrı kalmamış olsa da partimizin çatısı altındaki birlikteliğimizi yaklaşık 3 yıl süren hasretin ardından yeniden sağladık. 

KAYITSIZ KALMADIK: Ana muhalefet partisi meydan okuyup erken seçim çağrısı yapıyordu. Ana muhalefetin başındaki zatın kalitesizliğini, riyakarlığını iyi bildiğimiz için bu çağrılara itibar etmedik. MHP farklı gerekçelerle çağrı yapınca bu duruma daha fazla kayıtsız kalamayacağımızı gördük. Erken seçim fısıltısı âdeta tüpten çıkan macun gibidir bir daha eski duruma döndürülemez. Erken seçim çağrısı cumhur ittifakında birlikte olduğumuz partiden geldiği için artık bu konuda bir karar verme mecburiyeti ile karşı karşıya kaldık. Arkadaşlarımızla istişare ettik. Uzun ve kapsamlı istişarelerle bu konuyu ülkemizin gündeminden bir an önce çıkarmaya karar verdik.

KAOSTAN KURTARDINIZ: Benim gözümde, 26. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi, I. Meclis’ten sonraki ikinci kurucu meclistir. Sizler Türkiye’yi kaostan kurtardınız. Başka partilerde her biri kriz nedeni olan değişimleri suhuletle başardınız. Darbecilerin karşısına aslanlar gibi dikildiniz. Terör örgütlerine sınırlarımız içinde ve dışında dünyayı dar ettiniz. Herkesin hayalini gerçeğe dönüştürüp ülkemizi yeni bir yönetim sistemine kavuşturdunuz. Kurucu sıfatını siz hak etmeyeceksiniz de kimler hak edecek?” 

YENİ İMTİHAN: 26. dönem olarak önümüzde son ve çok hayati bir imtihan daha var. Bu imtihan, 24 Haziran seçimlerini, milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığında başarıyla tamamlamaktır. Hiçbir mecburiyetimiz olmadığı halde başarı çıtasını hep yükselttik. Hayatımızda, ne seçimden ve ne de seçim başarısının çıtasının yüksekliğinden kaçtık. Gelen kamuoyu araştırmalarımız şu an itibariyle hamdolsun gayet iyi. Ama araziyi de iyi tahkim etmemiz lazım. Yenilenen teşkilatlarımız için bu seçim, kendilerini ispat edecekleri, gösterecekleri bir seçim olacaktır.

BAYRAK YARIŞI:  Salı gününden itibaren tüm milletvekillerimiz ve milletvekili adaylarımız sahaya inecek ve gece gündüz çalışmaya başlayacak. Partilerde yapılan görevler bir bayrak yarışıdır. Bu süreçte aramıza yeni arkadaşlarımız da katılacaktır. En son İngiltere seyahetinden geldik. Orada, herkesin gözü 24 Haziran seçim sonuçlarında. ‘Türkiye’den ne çıkacak?’ ‘Türkiye’de ne olur?’ Hala aynen o gezici kafa, mantık birilerinde var. ‘Bugüne kadar ne olduysa, bundan sonra da o olacak’ dedik. Bu konudaki dirayetimizi, edep noktasındaki yaklaşımımızı, ortaya koyduğumuz iradeyi görünce bunlar da biraz rahatsız olmuyor değil.

‘ASRIN NENE HATUNU ŞERİFE BACISISIN’ DEDİM

İngiltere’de terör örgütü PKK yandaşlarının gösteri yaptığını hatırlatan Erdoğan, “Bizi sevenler de orada. Onlar da onların karşısına dikiliyor. Bayrağı ile gelen bir hanım kardeşimizin elinden bayrağı, almak isteyen bir tane imansız, kitapsız çıktı. Ama o hanım kardeşimiz, bayrağı ona kaptırmadı. Bugün kendisini telefonla aradım, tebrik ettim. ‹Bu asrın Nene Hatunusun, Şerife Bacısısın› dedim. İşte bu PKK›lılar dedikleriniz benim o Şerife Bacıma, Nene Hatunuma bakın söz geçiremiyor. O ahlaksız, bir bayana o şekilde saldırdığı halde bayrağı ona teslim etmiyor. Olay bu kadar açık, net» diye konuştu. 

ŞEHiTLERiMiZiN RUHLARINI ZEDELEMEYELiM

ALÇAK GİRİŞİM: 15 Temmuz darbe girişimi istiklale ve istikbale yönelik en son saldırıdır. Hamdolsun milletçe tek yürek, tek yumruk olarak Feto ihanet çetesinin bu alçak girişimini başarısızlığa uğrattık. Türk milleti 15 Temmuz’da tarih sayfalarında kaldığı sanılan dirayetini, cesaretini, imanını bugün de en güçlü şekilde muhafaza ettiğini göstermiştir. 

EN BÜYÜK ŞEREF: Şehit yakınlığı ve gazilik unvanları en büyük şereflerden ve iftihar vesilelerindendir. Şehitlerimizin geride bıraktıkları emanetlerinin ve gazilerimizin eğitimden istihdama, sağlıktan iaşelerine kadar hiçbir konuda mağdur olmamaları için gereken her türlü tedbiri alıyoruz. Ancak şehit yakınlarımıza ve gazilerimize bu sıfatın yüklediği çok önemli bir sorumluluk olduğunu da hatırlatmak istiyorum. Sizlerin bu sıfatın vakarına uygun hareket etmesi, hem şehitlerimize olan minnetimiz hem de gazilik sıfatına olan saygımız sebebiyle çok önemlidir. 

HATA DEĞERLERE ZARAR VERİR: Unutmayınız şehit yakını ve gaziler olarak sizler bu ülkenin en ulvi değerlerinin sembollerini temsil ediyorsunuz. Bu sıfatla yapacağınız her hata, sergileyeceğiniz her olumsuz davranış temsilcisi olduğunuz değerlere zarar verecektir. Şehitlerimizin aziz ruhlarını muazzep etmeye, gazilik onurunu zedelemeye hiçbirimizin hakkı yoktur. 

RAHMETLE ANIYORUM

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, iftar sonrası Twitter’daki hesabından ramazan mesajı yayımladı: “İlk iftarımızı şehitlerimizin aileleri ile birlikte yaptık. Vatanımızın selameti için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor, geride bıraktıkları ailelerine sabırlar diliyorum. Tüm vatandaşlarımızın ve dünya Müslümanlbından ramazan mesajı yayımladı: “İlk iftarımızı şehitlerimizin aileleri ile birlikte yaptık. Vatanımızın selameti için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor, geride bıraktıkları ailelerine sabırlar diliyorum. Tüm vatandaşlarımızın ve dünya Müslümbından ramazan mesajı yayımladı: “İlk iftarımızı şehitlerimizin aileleri ile birlikte yaptık. Vatanımızın selameti için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor, geride bıraktıkları ailelerine sabırlar diliyorum. Tüm vatandaşlarımızın ve dünya Müslümbından ramazan mesajı yayımladı: “İlk iftarımızı şehitlerimizin aileleri ile birlikte yaptık. Vatanımızın selameti için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor, geride bıraktıkları ailelerine sabırlar diliyorum. Tüm vatandaşlarımızın ve dünya Müslümarının Ramazan-ı Şerifini tebrik ediyorum.” 

RAHMETLE ANIYOR SABIR DiLiYORUM 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, iftar sonrası Twitter’daki hesabından ramazan mesajı yayımladı: “İlk iftarımızı şehitlerimizin aileleri ile birlikte yaptık. Vatanımızın selameti için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor, geride bıraktıkları ailelerine sabırlar diliyorum. Tüm vatandaşlarımızın ve dünya Müslümanlarının Ramazan-ı Şerifini tebrik ediyorum.” 

MADURO İLE TELEKONFERANSLA İMZA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye’den videokonferans yöntemiyle Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile görüştü.  İki ülke arasında anlaşma imzalanan görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de yer aldı.