20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

YPG gitti ‘bombalı tuzakları’ kaldı 

Afrin’de halka kan kusturan teröristler, kaçarken yaşam alanlarına çok sayıda patlayıcı tuzakladı. İnsan hayatını hiçe sayan hainlerin bombalı tuzaklarını Mehmetçik bir bir imha ediyor.

26 Nisan 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
YPG gitti ‘bombalı tuzakları’ kaldı 

Suriye’nin Afrin kentinde yıllarca halka zulüm yapan terör örgütü YPG’nin, Mehmetçik tarafından bölgeden temizlenmesine rağmen, geride bıraktığı bombalı tuzakları korkuya yol açıyor. Ancak insan hayatını hiçe sayan YPG’lilerin tuzakları bir bir ortaya çıkarılıyor.

İMHA ÇALIŞMASI 

20 Ocak’ta başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’yla teröristlerden temizlenen Afrin’de hainler tarafından insanların yaşam alanlarına tuzaklanan bombaları imha çalışmaları devam ediyor. Bornova Jandarma Komando Tugay Komutanlığı ve polis özel harekat timleri ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurları Afrin’in Racu beldesi ile Anarsumu, Naz, Savankabir, Kodlaki, Çalar, Darh Obası ve Şeyh Obası köylerinde YPG’lilerin yerleştirdiği bombalı tuzakların izini sürüyor. Yaşam alanları içerisine yerleştirilen patlayıcıların Afrinlilere zarar vermemesi için arama tarama çalışmaları artırılırken, halkın günlük yaşamını sürdürdüğü Savankabir köyünde bir sokağa döşenmiş 2 anti tank mayını, Çalar köyünde tuzaklanmış bir el yapımı patlayıcı imha edildi. 

KONTROL ALTINDA

Anarsumu köyünde halkın bahçe ve tarlalarına giden yola teröristlerce hat düzeninde, birbirine paralel tuzaklanan çok sayıda el yapımı patlayıcı bulan komandolar, insanların canını hiçe sayan tuzakları tek tek imha ederek bölgeyi güvenli hale getiriyor. Afrin’in 18 Mart’ta kontrol altına alınmasının ardından halkın yaşam alanları içerisine sinsice yerleştirilen patlayıcılar, terör örgütü YPG/PKK mensuplarının insan yaşamını hiçe saydığını gözler önüne serdi. 

Afrin’deki bomba arama faaliyetlerine köpekler de katılıyor. Bulunan bombalar imha ediliyor.