25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eleştirilere kulak asmaya gerek yok

TRT’deki Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Finali’ne katılan Erdoğan, programa yönelik eleştirilere cevap verdi: Biz içeriğe bakacağız. Konu Kur’an-ı Kerim’in okunması ise akan sular durur.

22 Haziran 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eleştirilere kulak asmaya gerek yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT 1’de Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki final programına katıldı. Burada konuşan Erdoğan, TRT ve Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğiyle programın yapıldığını belirterek, “Birileri bazı kendilerine göre eleştiriler getirmiş olabilir, bunlara hiç kulak asmaya gerek yok. Biz ne yaptığımıza bakacağız, nasıl yaptığımıza bakacağız ve bu yarışmanın içeriğinde neler var buna bakacağız. Hele hele bu Kur’an-ı Kerim olduktan sonra Kur’an-ı Kerim’in okunması olduktan sonra akan sular durur” ifadesini kullandı.

ANNLAMLI HEDİYE

Yarışmayı Mustafa Altın’ın toplam 872 puanla birinci bitirdiğini dile getiren Erdoğan, kendisinin de ona bir hediyesi olduğunu belirtti. Erdoğan, “Karahisari’nin Kur’an-ı Kerim’ini kendilerine hediye edeceğim. İnşallah o da sizin kütüphanenizin raflarında güzel bir zenginlik olacağı gibi sizin ondan yeri geldiği zaman sürekli istifade edeceğinize inanıyorum” diye konuştu.  

GÜZEL TEVAFUK

Yarışma boyunca sahnede duran rahlenin üstünde de Mustafa Altın’a hediye ettiği Kur’an-ı Kerim’in aynısından bulunduğunu söyleyen Erdoğan, “Bu da güzel bir tevafuk oldu. Gerçekten Karahisari hattıyla muhteşem bir hat ortaya koydu. Tezhibi de muhteşem. Bütününde aynı tezhibi görmüyorsunuz, her sahifesinde farklı bir tezhip uygulaması var” dedi. Erdoğan, 869 puanla yarışmanın ikincisi Şükrü Asıleren ile 852 puanla üçüncü olan Osman Bostancı’ya da hediyelerini verdi.      

GÖRMEZ ELEŞTİRMİŞTİ

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ise söz konusu yarıştırmayı eleştirerek, “Son zamanlarda bir yarışma programı  çıkarıldı. Kur’an-ı Kerim ses yarışmalarının güftesi olarak kullanılacak bir kitap değildir. Kur’an bir hayat kitabıdır” ifadesini kullanmıştı.