25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Görmez: Gafletten uyanmak için fırsat gecesi

Bu gece, Kur’an’da bin aydan daha hayırlı olduğu belirtilen Kadir Gecesi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Kadir Gecesinde biz müminlere düşen en büyük vazife, asırlar önce dünya semasına inerek insanlığı aydınlatmaya başlayan Kur’an’ı, kalbimizin semasına yeniden indirmektir” ifadelerini kullandı.

21 Haziran 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Görmez: Gafletten uyanmak için fırsat gecesi

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Kadir Gecesi dolayısıyla yayımladığı mesajında, şunları söyledi:

RAHMET KAPISI: Cenabıhakk’ın eşsiz bir rahmet ve umut kapısı açtığı bu gece, ailemizin, dostlarımızın, mümin kardeşlerimizin ve insanlığın kıymetini bilmeden tükettiğimiz bir ömürden tövbe zamanıdır. Bu gece, kadir ve kıymeti, onur ve değeri başka yerlerde arayarak gafletle geçen, günahla kirlenen yılların affı için bizlere verilen bir fırsat gecesidir. 

YERE İNEN MELEKLER: Unutmayalım ki, Kadir Gecesi’ni ancak Kur’an’ın kadrini, kıymetini bildiğimiz oranda hakiki anlamda ihya etmiş oluruz. Kur’an’ın ilkelerine sahip çıktığımız ölçüde bu gecede bir ömre bedel manevi gelişmeler yaşayabiliriz. Kur’an’ın barış mesajlarına değer verdiğimiz nispette yeryüzüne huzur ve esenlik getirmek üzere inen meleklerin idrakine varabiliriz.