20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

3D tasarım ile burun estetiği

Burnunuzda şekil ve işlev bozukluğu için ameliyat mı olmak istiyorsunuz? Ameliyattan sonra nasıl bir burun şekline sahip olacağınızı merak mı ediyorsunuz?

8 Şubat 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
3D tasarım ile burun estetiği

Estetik cerrahideki gelişmeler sayesinde ameliyattan önce 3D tasarım ile burnunuzun önceki ve sonraki halini görebilmeniz mümkün.  Üstelik ister fotoğraf, ister maske, isterseniz hologram tekniği ile… Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, 3D burun estetiği cihazları sayesinde hastaların, ideal şekil ile ilgili kaygılarının ortadan kalktığını belirtti.

“İleri teknoloji sayesinde estetik cerrahide de her geçen gün gelişmeler yaşanıyor. 3D simülasyon cihazları ile kişinin yüzüne en uygun burun şekli tasarlanabiliyor. Hasta ameliyattan önce 3 boyutlu görüntüleri üzerinde burnunun nasıl bir şekil alacağını görebilir. Hatta nasıl bir burun şekline sahip olmak istediğini cerrahına daha iyi anlatabilir. Biz cerrahlar da hastanın beklentileri doğrultusunda yüzün geneliyle en uyumlu, en doğal görünümlü tasarımı gerçekleştirme fırsatını buluyoruz. Hasta yeni burun şeklinin nasıl olacağını bilince ameliyata çok daha rahat ve stressiz girer. Ardından ameliyattan sonraki süreci de daha az stresli geçirir. Bu sayede daha hızlı ve zahmetsiz bir iyileşme süreci yaşar.”

Altın oranlarla 3D modelleme

“Öncellikle muayeneye gelen hastaların öncellikle 8 farklı açıdan yüksek çözünürlük fotoğrafları çekilir. 3D simülasyon cihazıyla bu fotoğraflar üzerinden kişinin gerçeğe en yakın 3 boyutlu görüntüleri oluşturulur. Birinci aşamada genel şekil değerlendirmesi yapılır. Burun ucu ile burun köprüsü projeksiyonu, yüksekliği ile genişliği değerlendirilir ve yüz asimetrileri bilgisayar görüntüleme yöntemiyle incelenir. İkinci aşamada yeniden modelleme yapılır. İdeal burun deliği şekli, burun ucu, burun köprüsü, burun tabanı ve boyut belirlenir. 3D modelleme esnasında yine altın oran hesaplamalarından faydalanılır. Altın oran hesaplamalarına göre ideal burun yüksekliği yüzün orta kısmının 3/1’lik kısmında yer almalıdır. Burun taban genişliği ile ağız genişliği, burun yüksekliği ile burun enjeksiyonu ve yüzün oturduğu dikdörtgen alan altın oran ile uyumlu olmalıdır. 3D cihazlar ve altın oran hesaplamaları hastanın ideal burun şeklini tasarlar, öncesi ve sonrası görüntüleri olarak hastaya sunarız. Böylece hastanın yüzüne en uygun yeni burun şekli belirlenir. Tercihe göre fotoğraf, maske ya da hologram teknikleriyle hastaya öncesi ve sonrası görüntüleri gösterilir. 3 boyutlu görüntüleri üzerinden hasta yeni burnunu inceleme rahatlığını yakalar.”

Burun estetiği süreci nasıldır?

“Estetik cerrahi, kişilerin daha güzel bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur. Güzelleşmek için hastanın öncellikle kişinin kendini iyi hissetmesi gerekir. Bu nedenle operasyonların her aşamasında hastaların kendisini iyi hissetmesi tedavinin başarıyla sonuçlanması için en gerekli şarttır. Eğer hasta yeni burun şeklinin nasıl olacağını bilirse ameliyata daha az endişeli girer. Cerrahın tercihine göre iz bırakmayan kapalı teknik ile ortalama 1 saatte ameliyatını olur. Koruyucu burun üstü bandı ve nefes almayı sağlayan splintler takılarak hasta çoğunlukla aynı gün evine döner. Hatta 1 hafta içinde rutin yaşantısına bile dönebilir. Yine gelişen teknoloji sayesinde kırmadan burun estetiği yapılabildiği için morluk ve şişlik riski düşer. Daha hızlı zahmetsiz bir şekilde iyileşme süreci yaşar. 3 ay, 6 ay ve 1 yıllık periyotlar ile burun iyileşmeye devam eder. Böylece ideal burun şekline ve doğal görünüme kavuşmuş olur. Kısacası estetik cerrahideki teknolojik gelişmeler sayesinde güzelleşme süreçleri artık daha güvenli, konforlu ve zahmetsiz.”

#GüncelÖztürk #BurunEstetiği #3DBurunEstetiği #Rinoplasti