19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Ayak yaralarına Ozon Tedavisi

Diyabet nedeniyle kapanmayan ayak yaralarına etkin çözüm:Ayak Ozon Tedavisi

ZEKİ DURSUN27 Haziran 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Ayak yaralarına Ozon Tedavisi
Konya Podimer Ayak Sağlığı Uzmanı Saliha Gündüz,Diyabet tıkayıcı bir damar hastalığı olduğu için ayaklarda ve parmaklarda beslenme bozukluğu sonucu yaralar oluşur .Bu yaraların kapanması için kan şekeri kontrolü yanında, yara iyileşmesini hızlandırıcı ayak-parmak bakımının da iyi yapılması gereklidir.

Bu kişilere yapılan hatalı işlemler ya da ihmal edilen küçük ayak problemleri ilerde düzeltilmesi zor ciddi sağlık sonuçlarına yol açabilir.

Şeker hastalarında ayaklardaki duyu sinirlerinin işlevi bozulur.Sonucunda zamanla ağrı, sıcaklık ve dokunma hissinde azalma olur.Böylece bu hastalar ayaklarında oluşan enfeksiyonları,cilt ve cilt altı yaralarını,hatta tırnak batmalarını bile hissetmeyebilirler

Gündüz,Gerek başlangıç safhasında gerekse kapanması zorlaşmış olan cilt yaralarına ozon tedavisi yara kapanma sürecini hızlandırmaktadır.

Ozon tedavisi yara bölgesine kan akımı sağlayan kılcal damarları geliştirerek yara bölgesine gelen kan akımını ve oksijenlenmeyi arttırır;Ayak Sağlığı Uzmanı Saliha Gündüz,Dokularda beslenme artar,ölü dokuların yerine sağlıklı ve canlı dokular gelir.Ozonun diğer bir faydası da yara ve enfeksiyon oluşmasına neden olan bakterileri öldürerek tedaviyi daha etkin hale getirir.

Diyabetik ayağa ozon uygulaması güzellik,cilt bakımı veya kilo verme amaçlı yapılan standart normal ozon makineleri ile değil yoğunlaştırılmış ozon makinesi ile yapılmaktadır. Bu ozon uygulamasının diğer sağlam dokulara herhangi bir yan etkisi olmamaktadır. Ozon uygulama süresi yaranın derecesine göre 3 ile 7 seans arasında değişmektedir.