19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Bebek doğmadan alınması gerekenler

Ailenize bir bebeğin katılması biraz hazırlık gerektirir. Çok fazla şeyin satın alınması gerektiği izlenimi mevcuttur ancak aslında yenidoğanlar çok fazla eşyaya ihtiyaç duymaz.

25 Mart 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Bebek doğmadan alınması gerekenler
Bebeğinizin kendi yatağında mı sizin yatağınızda mı yatacağına karar verebilirsiniz. Ancak yanınızda yatırsanız bile kendi yatağına ihtiyaç duyacağını unutmayın. Yapılan bir anket anne adaylarının sadece %11’inin bebeği kendi yanında yatırmayı planladığını ancak sonunda %42’sinin aynı yatakta yattığını ortaya çıkarmıştır. Sadece gündüz uykuları için bile kullansa bebeğin kendi yatağı olması kullanışlıdır.
 
Arabanız varsa bebeğinizle beraber seyahat etmenin tek güvenli yolu bir araba koltuğu edinmenizdir. Bazı araba koltukları bebek arabalarıyla beraber de kullanılacak şekilde tasarlanmıştır. Asla daha önceden bir trafik kazasında bulunmuş araba koltuğunu kullanmayın. Araba koltuğunu ihmal ederek bebeğinizi kucakta götürmek telafisi olmayan sonuçlara yol açabilir.
 
Bebeğin kıyafetlere ve bebek bezine ihtiyacı olacaktır. Yaşadığınız yerin havasına ve mevsime göre ihtiyaç duyulan kıyafetler değişir ancak tüm bebekler zıbın ve tişört giyerler. Beden olarak hem yeni doğan hem de bir büyük beden tercih edin çünkü doğumda çocuğunuzun büyüklüğü sizi şaşırtabilir. Bebekler sürekli kıyafet değişimine ihtiyaç duyduğu için çok sayıda kıyafet bulundurun. Yine iki ayrı bedende bebek bezi ve ıslak mendil bulundurun.
 
Emzirmeyi planlasanız bile biberona ihtiyacınız olur. Eğer emzirirseniz bir iki biberon, sağılmış anne sütünü saklamak için yeterli olacaktır. Eğer bebek maması verecekseniz en az 6 biberon gereklidir. Kullanmayı tercih ediyorsanız evde emzik bulundurun. Banyolar için bebeğe özel bir küvet, losyon, bornoz edinin. Bebek arabası, ana kucağı, termometre gibi eşyaları da satın almayı tercih edebilirsiniz.