24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Bir bardak yağmur suyu içmek hayat kurtarır

Yağmur suyunu direkt olarak tencere veya bir bardakta biriktirip için cilt renginiz berraklaşacak.

18 Temmuz 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Bir bardak yağmur suyu içmek hayat kurtarır
Yağmur suyunu evinizin bahçesine, balkonuna yağmur suyunu direkt olarak toplayabileceğiniz her yanına koyacağınız tencere tavalarda biriktirin ve için. Biraz da titizseniz yüzünüze, saçınıza ve vücudunuza sürün. Saçlarınız daha yumuşak olacak, cilt renginiz berraklaşacak.
 
Yağmurun Yüzünüz Üzerinde Etkisi
• Yağmur suyu yanaklarınıza burnunuza yani yüzümüzün en zor kısımlarına doğrudan etki eder ve birçok kozmetik temizleyiciden daha etkilidir.
 
• Dahası, aktif ilkeler bakımından zengin­dir. Kimi durumlarda olduğu gibi, yalnızca imbikten çıkma bir çeşit arı su değil, kimyasal olarak saf bir sudur da. Gerçekte bir fırtına patlak verdiği zaman, havanın üst tabakalarında oksijen ve azot arasında kimyasal bir birleşme gerektiren bir elektrik boşaltımı meydana gelir. Bu üç maddenin birleşimi amonyaklı ve güherçileli gazlar oluşturur. Saf su damlası düştüğü zaman, kendisi de elektrikle yoğunlaşmıştır. Daha sonra amonyaklı ve potasyum nitratlı maddeleri eriterek bu gaz tabakalarını geçer; bir bölümü, 1 litre suda 2 mg. amonyaklı azot ve 2/3 mg. potasyum nitratlı azot gerektirir. Belki de bu yüzdenin çok yüksek olmadığını düşünüyorsunuzdur. Ama derinizin özenle bakımını yapma­nız için fazlasıyla yeterlidir.
 
•Yağmur suyundan en fazla yararı sağlamak için yağmur dinip eve döndüğünüzde yü­zünüzü hemen temizleyin.
 
•Atmosferdeki elektrik akımının havada bir iyonlaşma meydana getirdiğini unutmayın. Bu fırtına süresince de, ondan sonra da deri üzerine etki eder.
 
NOT: Büyük kentlerde ve hava kirliliği olan yerlerde yapılmaması tavsiye edilir.
 

2015’TE TOKAT’TA...

2015 yılında Erbaa ilçesine bağlı Sütlüce Mahallesi’nde annesi ve babaannesi ile ormana çalı toplamaya giden 6 yaşındaki Mustafa Yaşar, eşeklerin peşine düşerek gözden kaybolmuştu. Yaklaşık 5 gün süren arama çalışmalarında jandarma ekipleri çocuğu bulmuştu.
 
6 yaşındaki Mustafa Can Yaşar, hiçbir şey yemediğini, sadece yağmur suyu içtiğini söyledi.Yağmur suyunu avucu ile içerek su ihtiyacını giderdiğini gösteren Mustafa’nın hayatta kalmasını ise doktorları ‘olağanüstü’ olarak değerlendirmişti.
 
Yağmur suyu içerek hayatta kalan mustafa ile ilgili görsel sonucu