23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Tahlil sonuçları nasıl sorgulanacak

Devlet hastanesi ve sağlık ocağı tahlil sonuçları TC kimlik sorgulama ekranı araştırılıyor.

7 Ağustos 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
Tahlil sonuçları nasıl sorgulanacak

Sağlık Ocağı tahlil sonuçları nasıl öğrenilir? Devlet hastanesi ve sağlık ocağı tahlil sonuçları TC kimlik sorgulama ekranı araştırılıyor. Tahlil sonuçları nereden öğrenilebilir? 2018 tahlil sonuçlarına internet üzerinden nasıl erişim sağlanır? Tahlil sonuçlarına ne zaman bakmalıyım? Hastanelerin hepsi barkod numarasıyla mı işlem yapar? Tahlil sonuçlarına ne kadar sürede bakmalıyım? Tahlil Sonuçlarını 3. Kişiler Görebilir mi? sorusunun yanıtını araştıranlar için detayları bu haberimizde derledik.

Sağlık Ocağı tahlil sonuçları konusunu araştıran vatandaşlar, Aile Sağlık Merkezleri tarafıdan gerçekleştirilen tetkiklerin nereden öğrenilebileceğini sorguluyor. Geçirdikleri rahatsızlık nedeniyle bölgelerindeki Aile Sağlık Merkezi'ne müracaat eden bireyler, doktorların talepleri dolayısıyla tetkiklerini gerçekleştirdi.

TAHLİL SONUÇLARINIZ İÇİN TIKLAYINIZ

Tahlil sonuçlarına internet üzerinden nasıl erişim sağlanır?

Hepimiz, kendimiz için veya başkaları için devlet hastanelerinde, üniversite hastanelerinde ve aile sağlık merkezlerine bağlı sağlık ocaklarında kan, idrar ve gaita tahlili gibi biyokimya tahlilleri veririz. Genellikle tahlil sonuçlarını öğrenmek için ertesi gün hastaneye veya sağlık merkezlerine gitmek zorunda kalırız. Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Adana gibi büyük şehirlerdeki sağlık kuruluşlarına ulaşım sorununu da düşününce; 1 günümüzü laboratuvarlarda incelenen tahlil sonuçlarımızı öğrenmek için harcıyoruz. Artık laboratuvar sonuçlarını öğrenmek için hastaneye veya sağlık kuruluşuna gitmek zorunda değilsiniz. Akıllı cep telefonlarınızdan, tabletlerden ve bilgisayarlardan   hastanenin sayfasına giriş yaptıktan sonra T.C kimlik numaranız ve hastanede doktorunuzun size vereceği barkod numarası ile tahlil sonuçlarına kolayca ulaşabilirsiniz.  


Tahlil sonuçlarına ne zaman bakmalıyım?

Gerekli tahliller, hastane laboratuvarlarına ulaştıktan sonra ertesi gün öğleden sonra tahlil sonuçlarını öğrenebileceğiniz size söylenirdi.  Burada yine aynı uygulama sayesinde 13:00 itibariyle tahlil sonuçları sorgulama ekranından tahlillerinize ulaşabilirsiniz.

81 ilde hastaneler bu otomasyona geçmeye başladı

İl merkezlerinde bulunan üniversite araştırma hastaneleri ve devlet hastaneleri bu otomasyona hızla geçiş yaparken; bazı ilçe hastaneleri henüz bu sorgulama ekranına geçişi sağlayamadı. Özel hastanelerin tamamına yakınında bu sorgulama ekranı aktif olarak kullanılıyor.

Hastanelerin hepsi barkod numarasıyla mı işlem yapar?

Bazı hastanelerde barkod numarası yerine; kayıt numarası, protokol numarası, hasta protokol no ve e- sonuç numarası veriliyor. Vatandaşların internet üzerinden sayfaya erişim sağlamaları için hastaneden kendilerine verilen evrakları atmamaları ve ilgili birimlere, sorgulama ekranına giriş için hangi numaranın istendiği sorulmalıdır.



Tahlil sonuçlarına ne kadar sürede bakmalıyım?

Bu sisteme henüz yeni geçildiği için arşiv birimleri depolayabilecek kadar alanı depolayıp, yeni tahliller gelene kadar bu verileri en eskiden en yeniye doğru arşivlerinden kaldırmaya başlarlar. Bu sebeple geçen seneki tahlil sonucunuzu da bu entegre edilen otomasyon sistemi sayesinde görebilirler.

Tahlil Sonuçlarını 3. Kişiler Görebilir mi?

Tahlil sonuçları için gerekli olan bilgiler hastaya ait T.C kimlik numarası, barkod veya protokol numarasıdır. Bu bilgilerinizi 3. kişilerle paylaşmazsanız, kişisel bilgilerinizin korunması adına kendinizi güvenceye almış olursunuz.

Tahlil sonuçları öğrenmek için aşağıdaki adımlar izlenmelidir.

1.Tahlil resmi ana sayfasına gidilir , arama formundan ilgili hastane aranır ve bulunur.

2.Hastaneye ait sayfada ki kırmızı renkli tahlil sonuçları tuşuna basılır.

3.Hastanenin tahlil sonuçları ekranı açıldıktan sonra hastanenizde doktorunuz yada her hangi bir görevli tarafından tahlil sonuçlarınızı öğrenebilmeniz için size verilen bilgiler ile sisteme giriş yapılır.

Not : her hastanenin tahlil sonuçları sistemi farklılık göstermektedir bazı sistemlerde kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılırken bazı sistemlerde ise hasta kabul no doğum tarihi barkot numarası gibi bilgiler ile giriş yapılmaktadır.Hastanenizde ki görevliden mutlaka tahlil sonuçlarınızı öğrenebilmeniz için gerekli bilgileri alınız.

4.Sisteme giriş yapıldıktan sonra kullanıcı panelinizden tahlil sonuçlarını inceleyebilirsiniz.

SAĞLIK OCAĞI TAHLİL SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLEBİLECEK?

İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından online platforma taşınan Sağlık Ocağı tahlil sonuçları öğrenme otomasyonu, hastalar için büyük kolaylık sağladı. Laboratuvar sonuçlarını beklemek zorunda kalmadan, istediği yerden T.C. Kimlik Numarası ve Laboratuvar Kayıt Numarası ile sorgulayabilecek olan vatandaşlar, bu şekilde büyük bir kolaylık elde etmiş oluyor. İllere göre değişkenlik gösteren bu uyguluma, hastalara büyük kolaylık sağlıyor.

T.C. Kimlik numarası ve tetkik yaptırıldığında hastaya Aile Hekimi tarafından verilen kayıt numarası ile ertesi gün saat 13:00'den sonra sonuçlar aşağıdaki ekrandan görüntülenebilecek.