25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Enerjinizi arttırmanın 4 basit yolu

Bazı zamanlar kendinizi bitmiş, enerjisi tükenmiş hissediyor musunuz? Muhtemelen güne enerjik başlayıp öğlenden sonra aynı enerji ile devam edemiyorsunuz. Yorgunluk zaman zaman hepimizi canından bezdirmektedir. Aslında pillerimizi tekrar şarj etmenin basit birkaç yolu var:

20 Şubat 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Enerjinizi arttırmanın 4 basit yolu
1. Hızınızı Kendinize Göre Ayarlayın
Hızınızı doğru ayarlarsanız büyük ihtimalle günün geri kalan kısmını da aynı verimlilikte geçirirsiniz. Ancak kendi kendinize aşırı yüklenmeyin. Örneğin tüm enerjinizi iki saatte harcamadan sabah, öğle ve akşamki işlerinize bu enerjiyi doğru paylaştırın.
 
2. Yürüyün ve Kestirin
Tükendiğiniz anda enerjinizi tekrar yükseltecek en iyi şey kısa süre kestirmektir. Ancak, gece uykunuzda problem yaşıyorsanız kısa süre kestirmelerinizde horlama problemi yaşayabilirsiniz. Eğer bu şekilde bir probleminiz varsa sandalyenizden ayağa kalkın ve biraz yürüyün. Eğer gece uyku probleminiz yoksa günde 20-30 dakikalık kestirmeler işinize yarayacaktır.
 
3. Doğru Gıda Desteği Kullanın
 
Enerjiyi arttırdığı ve yaşlanmayı geciktirdiği iddia edilen çoğu desteği boş verin. Bunlarla ilgili yeterli derecede kanıt bulunmamaktadır:
 
- DHEA: DHEA’nın sağlığa zararı ve yararı ile ilgili hala net bir bilgi bulunmamaktadır.
 
- Demir: Demir alımı gerçekten vücudunuzdaki demir miktarı çok düştüyse ve yetersizse işe yaramaktadır. Bu da doktorunuzun yaptığı basit bir kan testiyle anlaşılabilir. Eğer demiriniz düşük değilse, zinde hissetmek için demir desteğine ihtiyacınız yoktur. Ayrıca fazla miktarda demir alımı zararlı olmaktadır.
 
-  B vitaminleri: B vitaminlerinin besinlerin enerjiye çevrilmesinde vücuda yardımcı olduğu gerçektir ancak fazla B vitamini alımı hücrelerinizi fazla bir şekilde enerji yüklenmesini sağlayamaz. Bu tamamen bir şehir efsanesidir.
 
4. Akıllıca Enerji Alın
 
 
Fırından aldığınız şekerli bir ayçöreği size fazla miktarda kalori sağlamaktadır fakat metabolizmanız şekeri hızlı bir şekilde harcama eğilimindedir. Bu sebeple kısa bir süre sonra kan şekeriniz düşmekte ve yorgunluk hissiniz oluşmaktadır. Daha sabit enerji seviyesine sahip olmak için yağsız protein ve rafine olmamış karbonhidrat tüketmeniz gerekmektedir. Kuruyemiş, üzüm ve balla karıştırılmış düşük yağlı yoğurdu diyetinize ekleyin. Vücudunuz karbonhidrat-lif-protein karışımını daha düzenli kullanmaktadır. Öğünlerinizi atlamayın. Günlük işlerinizi yapmanız için vücudunuzun belirli miktarda kaloriye ihtiyacı vardır. Yemeklerinizi dışarda tükettiğinizde hareket ettiğiniz için enerjinizin yenilenmesine yardımcı olur. (Heart Harvard)