25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Genç kız günde 22 saat uyuyor

İngiltere'de 5 yıl önce uyuyakalan Beth Goodier, 6 ay boyunca neredeyse hiç uyanmadı. Genç kız, günde 22 saat uyuyor; geriye kalan 2 saatte de transta gibi ihtiyaçlarını gideriyor.

29 Kasım 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:
Genç kız günde 22 saat uyuyor
 
17. doğum gününden önce koltukta uyuyakalan genç kız, 6 ay boyunca neredeyse hiç uyanmadı. 5 yıldır nadir görülen hastalıkla pençeleşen kız, hastalığı olmasa şimdi üniversiteyi bitirmiş olacaktı.
 
GÜNDE 22 SAAT UYUYOR
 
Daily Mail'in haberine göre 17. doğum gününden önce koltukta uyuyakalan Beth Goodier, 6 ay boyunca neredeyse hiç uyanmadı.
 
Genç kız, günde 22 saat uyuyor; geriye kalan 2 saatte de transta gibi yemek yiyor, birşeyler içiyor ve tuvalete gidiyor. Kızının uyuduğu saatleri hesaplayan anne Janine, Beth'in zamanın %75'inde uyuduğunu söylüyor.
 
UYUYAN GÜZEL SENDROMU TEŞHİSİ KONULDU
 
Şimdi 22 yaşında olan Beth'e, uyuyan Güzel hastalığı olarak da bilinen kleine-levin sendromu teşhisi konuldu. Hastalığı neyin tetiklediği tam olarak bilinmemekle beraber etkili bir tedavi yöntemi de bulunmuyor.
 
Beth, hastalığı olmasa şimdiye dek üniversiteyi bitirmiş ve çocuk psikolojisi eğitimi görüyor olacaktı. Derslerinde başarılı, özgüvenli ve sosyal bir kız olan Beth'in önünde parlak bir gelecek vardı ancak hastalığı, geleceğine gölge düşürdü.
 
Genç kız 2 buçuk aydır derin bir uykuda. Hiçbir gürültü, sarsıntı veya ilaç onu uyandıramıyor. Hayatını pijamalarla yatakta uyuyarak ya da koltukta uyuklayarak geçiriyor. Nadiren de olsa evden dışarı çıktığında halsiz olduğu için tekerlekli sandalye kullanıyor.