20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Gözlerinizin bozulmaması için tüketmeniz gereken besinler

Gözlerinizin sağlıklı ve güçlü kalabilmesi bazı özel besinleri düzenli olarak kullanmalısınız.

20 Haziran 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Gözlerinizin bozulmaması için tüketmeniz gereken besinler
Gelişen teknolojiyle birlikte hayatımızdaki teknolojik ürünlerin sayısı da arttı.Elde akıllı telefon, iş yerinde bilgisayar, evde de televizyon veya tablet kullananlar, gözlerini fazlaca yoruyor.
 
Teknolojik ürünleri kullanamasınız bile, yaşın ilerlemesiyle eski gücünü kaybeden gözlerin, güçlü ve sağlıklı kalabilmesi için bazı önlemler alabilirsiniz.Uzmanların uyarılan göre; gözlerinizin sağlığı için A, C ve E vitamini barındıran ürünleri tüketmeniz gerekiyor.
 
NE İÇİLMELİ
Düzenli olarak sebze ve meyve tüketmeyi öneren uzmanlar, günde en az 6 bardak su içilmesini önerirken; çay, kahve ve şekerli gazozdan uzak durulması gerektiğini belirtiyor.
 
GÖZ KURULUĞU NASIL GEÇER
Görüş konusunda değil de, göz kuruluğunda sıkıntı yaşıyorsanız, bunun da doğal çözümü var.
 
Göz kuruluğunun önün geçmek için; havuç ve havuç suyu, tatlı patates, kabak, portakal ve portakal suyu, kavun, mango, kayısı, lahana, ıspanak, kırmızı dolmalık biber, brüksel lahanası ve balık yağı tüketmelisiniz.
 
Göz sağlığı için önerilen yiyecekler
 
GÖZLERİN GÜÇLENMESİ
Görüş için gözlerinizin güçlenmesini  A, C ve E vitaminleriyle sağlayabilirsiniz. Peki bu vitaminler hangi ürünlerde var? Sizler için tek tek sıraladık..
 
C VİTAMİNİ
Turunçgiller ve suları, papaya, kiraz, ahududu, çilek, yaban mersini, kivi, brokoli, yeşil ve kırmızı biber, karnabahar ve lahana.
 
Göz sağlığı için önerilen yiyecekler
 
E VİTAMİNİ
Buğday tohumu, badem ve badem ezmesi, fıstık ve fıstık ezmesi, ayçekirdeği, keten tohumu, avokado ve yumurta.
 
A VİTAMİNİ
Ispanak, maydanoz, mercimek, pırasa, brokoli, pazı, kabak, havuç, patates, kavun, kırmızı biber, greyfurt, bezelye, karpuz.