25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Güneş yanıklarına iyi gelecek 5 doğal yöntem

Güneş yanığı denen o acılı durumu yaşıyorsanız, ağrınızı ve acınızı dindirecek bazı doğal yöntemler bulunuyor.

20 Haziran 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Güneş yanıklarına iyi gelecek 5 doğal yöntem
Lavanta yağı
Lavanta bitkisi güzel kokusunun yanında iyi de bir nemlendiricidir. Bu özelliği nedeniyle de güneş yanıklarının tedavisinde kullanılabilir. En sık kullanılan bitkisel yöntemlerden biri olan lavanta yağı hem yanmış cildinizi nemlendirir hem de ağrı kesici özelliği sayesinde ağrınızdan kurtulmanıza yardımcı olur.
 
Salatalık
Salatalık bol su içeriği sebebiyle cilt için oldukça önemli bir doğal yöntemdir. Cildi canlandırıcı ve onarıcı bir etkiye sahiptir. Bu özelliklerinden dolayı da güneş yanıklarının tedavisi için oldukça iyi bir doğal yöntemdir. Yanık bölgeye sürdüğünüz salatalık suyu cildi rahatlatır ve tedavi eder.
 
Yulaf ezmesi
Güneş yanıklarında kullanılan bir diğer doğal yöntem olan yulaf ezmesi cildin serinlemesine ve acı hissinin azalmasına yardımcı olur. Bu tedaviyi uygulamak için yarım bardak yulaf ezmesi bir bardak kaynar suya koyulup karıştırılır. Bu karışım soğuduktan sonra yanık bölgeye uygulanır. 10 dakika bekledikten sonra cilt ılık suyla temizlenir.
 
Aloe vera
Aloe veranın cilt için ne kadar iyi bir bitki olduğundan sık sık bahsediyoruz. Nemlendirici ve rahatlatıcı etkisi olan bu bitki güneş yanığı tedavisinde de kullanılan son derece etkili bir yağ. Yanık bölgenin üstüne sürüldüğünde acıyı alır ve cildi serinletir.
 
Çay
Çay özellikle güneş altında uzun süre uyuyakaldığınızda kullanabileceğiniz mucize bir bitkisel tedavidir. Gözlerinizin üzerine demlenmiş ve soğumuş poşet çayları koyarak rahatlamasını sağlayabilirsiniz. Aynı şekilde banyo suyunuza ya da küvetinize de koyarak yanıklarınızı rahatlatabilirsiniz.