19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Halsizliğe ne iyi gelir? İşte o gıdalar

Halsizlik yıl boyu herkesin şikayet ettiği bir durum. Ancak mevsim geçişlerinde daha çok rastlanan bir durum. Halsizlikten şikayet edenler için, iyi gelecek gıdalar ve öneriler haberimizde.

20 Ekim 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Halsizliğe ne iyi gelir? İşte o gıdalar

Halsizlik herkesin şikayet edeceği bir durum. Yorgun olmasak bile halsiz olabiliyoruz. Özellikle mevsim geçişlerinde halsizlikten şikayet etsek de halsizliğin temel nedeni beslenme. Uyku bozuklukları, uzun süreli stres veya grip gibi hastalıklarda dahil olmak üzere halsizliğin pek çok farklı nedeni olabilir. Uzmanlar halsizliğin nedeninin yetersiz ve yanlış beslenme halsizliğin temel sebebi.

 

HALSİZLİĞE NE İYİ GELİR?

 

Halsizliğin temel nedeni doğru beslenememe olunca, eksik alınan gıdaları telafi etmek gerekir. Bundan dolayı bazı besinleri özellikle tüketmek halsizliğin giderilmesinde önemlidir.

 

KAYISI: Vücudunuza hem içten hem de dıştan canlılık ve dirilik verir. Kuru kayısının kış aylarında tüketilmesi bağırsaklar için oldukça önemlidir. Bu nedenle her sabah 3-4 adet kuru kayısı yedikten sonra üzerine bir bardak su içildiğinde, bağırsaklarınızın temizlenmesine yardımcı olduğuna ve kendinizi daha iyi hissettiğinize şahit olacaksınız.

 

HAVUÇ: Aşırı halsizliğe karşı bağışıklığınızın desteklendiğini ve organizmanın korunmasını sağlayarak size canlılık ve zindelik verir. Her gün düzenli olarak 3 adet havuç tüketerek zinde ve formda kalabilirsiniz.

 

BAL: aşırı Halsizliğe ve yorgunluğa karşı ve güç sarf etmeniz gerektiğinde 25-30 dakika öncesinde 1 yemek kaşığı kadar bal tüketmeniz sizin halsizliğinize ve yorgunluğunuza iyi gelecektir.

 

ELMA: Aşırı halsizlik ile mücadelede vücuda oldukça büyük bir enerji verir. Sürekli olarak her gün bir adet elma yemek vücudu canlandırarak uyarır.

 

MUZ: Enerji deposudur sabah uykudan kalktıktan sonra 1 adet muzun üzerine bir miktar bal gezdirerek yemek güne daha zinde ve canlı başlamanızı sağlar.

 

PİRİNÇ: Yatıştırıcı ve sakinleştirici bir etkiye sahip olan ve bağırsak faaliyetlerini düzenleyen oldukça iyi bir gıdadır.

 

ÜZÜM: Tüm gıdalardan da daha büyük bir enerjiye sahip olan üzüm vitamin deposu bir meyvedir.

 

MAYDANOZ: İnsan vücuduna en yararlı gıdalardan bir tanesidir. Maydanozu Sabah kahvaltılarında tüketmek güne zinde başlamak için oldukça önemli bir gıdadır. Ayrıca öğle ve akşam yemeklerinin yanında salata olarak tüketildiğinde tüm gününüzün zinde ve canlı geçmesini sağlamış olacaksınız.

 

SARIMSAK: Aşırı halsizliğe ve zihin yorgunluğuna karşı oldukça iyi gelir. Bulaşıcı hastalıklara karşı doğal bir antibiyotiktir ve iyileştirme niteliğine sahiptir.

 

MERCİMEK: Etin yerini tutan oldukça sağlıklı bir protein deposudur. Özellikle doğum yapmış annelerin lohusalık döneminde bol miktarda tüketmeleri gereken bir besindir.

 

YEŞİL SALATA: Aşırı halsizliğe ve yorgunluğa karşı iyi gelerek vücudun toksinlerden arınmasını sağlayarak enerji verir ve halsizliğe iyi gelir.

 

TERE: Aşırı halsizliğe ve yorgunluğa karşı tereyi bol bol tüketmek gerekir. Vitamin yönünden zengin olan tere dinçleştirici özelliğe sahiptir.

 

FRENK ÜZÜMÜ: aşırı halsizliğe karşı vücudun direncini artırarak zindelik ve canlılık verici özelliğe sahiptir.

 

HALSİZLİĞE KARŞI ÖNERİLER

 

Her gece vücudunuzun ihtiyacı olduğu kadar, iyi bir uyku uyumak önemlidir.

 Sağlıklı beslenmeye özen gösterin. Özellikle hazır gıdalardan, bol yağlı, tuzlu ve şekerli yiyeceklerden uzak durun.

Gün boyu bol bol su içmeyi ihmal etmeyin.

Hareket etmeyi ihmal etmeyin, düzenli egzersiz yapın.

Zihninizi ve bedeninizi rahatlatmanın yollarını keşfedin.

Çalışma saatlerinizin aşırıya kaçmamasına dikkat edin.

-Sizde sürekli strese neden olan faktörleri ortadan kaldırmaya bakın. İş değiştirebilir, tatile çıkabilir ya da sizi zorlayan bir ilişkiye son verebilirsiniz.

Alkol, nikotin ve uyuşturucudan uzak durun.