19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Kadirli'de Belediyesi sağlıkta devrim yaratıyor

Çukurova'nın incisi Kadirli Belediyesi tarafından sağlık alanında önemli bir çalışmaya daha imza atılarak 'Yaşlılara evde mobil sağlık hizmeti' projesi başlatıldı.

19 Ekim 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Kadirli'de Belediyesi sağlıkta devrim yaratıyor

Asıl mesleği hekimlik olan Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan, Çukurova bölgesinde bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, hastaneye gitmekte zorlanan yaşlıların proje kapsamında  hastaneye gitmeden her gün düzenli tansiyon ve şeker ölçümlerini yapabileceklerini söyledi.
Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından mahallelerde tespit edilen 50 aileye ücretsiz olarak akıllı telefonla birlikte tansiyon ve şeker ölçüm cihazı verdiklerini ifade eden Başkan Tarhan, "Ekiplerimiz tarafından tespit edilen yaşlı hastalarımıza telefon ve cihazlarını verdik. Haslarında yanında bulunan bakıcı veya akrabaları tarafından yapılan ölçümler günlük olarak ekiplerimiz bildirilecek. Sağlık işleri müdürlüğü ekiplerimizin düzenli olarak takip edilecekleri çalışmayla, vatandaşlarımızın hastalıkları düzenli takip ederek, hastaların yaşam kalitelerini yükseltmek ve acil durumlar için önlem almak olacaktır." dedi.

"Başkan Tarhan, teknolojiyle hastalarla buluşturuyor"
Başkan Tarhan, Kadirli Belediyesi Sağlık işleri ekibinin günlük, hasta ve yaşlıları düzenli olarak ziyaret ettiklerini belirtti.
Teknolojik gelişmelere uygun olarak çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Başkan Tarhan, akıllı kentler sistemine uygun olacak şekilde yeni hizmete giren projeyle ilgili şunları kaydetti:
"Cep telefonu verdiğimiz hastalarımızın yakınları, günlük olarak şeker ve tansiyon ölçümlerini yaparak ekiplerimize direkt bildirecek. Bizde günlük olarak takibini yaptığımız sonuçlara göre yaşlı hastalarımıza bilgi vereceğiz. Sağlık işleri müdürlüğü ekiplerimize iletilen veriler 7/24 anlık olarak izlenecek. Normalin dışında bir değer görüldüğünde, tecrübeli sağlık ekipleri, durumuyla ilgili bilgi almak üzere hemen hastayı arayacak. Hastanın sağlık geçmişi sistemde kayıtlı olduğundan, hastaya veya yakınlarına telefonda anında bilgilendirme hizmeti verilecek.
Örneğin hasta ilacını almadıysa ona ilacını almasını hatırlatıyor, başka bir sorun varsa duruma müdahale için hastaya gerekli bilgiler veriliyor. Hastayı arayıp kendisine ulaşılamadığı takdirde, sistemde kayıtlı olan hasta yakını aranıyor. Değerlendirmelerin ardından olumsuz durumlarda ise doktorlarına veya sağlık kuruluşlarına yönlendiriliyor. 
Ayrıca verdiğimiz akıllı telefonlarda bulunan acil sağlık butonları da bulunmaktadır. Bununla da yaşlı hastalarımızın sağlık sorunlarının kısa sürede çözülmesine katkıda bulunacağız. Kadirli Belediyesi olarak sağlıkta devrim gibi hizmetler vermeye devam edeceğiz. Hayırlı uğurlu olsun." 
Hasta ve yakınları ise göreve geldiği günden bu yana başarılı projelere imza atan Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan'a teşekkür ederek, "Başkanımızdan Allah razı olsun. Her zaman yanımızda ve bize yardımcı olmaya çalışıyor. Şimdi bir de cep telefonu, şeker ve tansiyon ölçüm cihazı verdi. Bizi büyük bir yükten kurtardı. Allah başımızdan eksik etmesin." şeklinde konuştular.