Kırmızı et kanseri tetikliyor

Kanserlerin yüzde 30’unun beslenmeyle ve inakviteyle ilişkili olduğunu belirten göğüs hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Salih Emri, “Kanserlerin yüzde 50’si sağlıklı yaşam biçimi sürdürülerek ve doğru beslenmeyle önlenebilir.

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
x

Kilolu insanda kanser riski daha fazla” dedi. “Kırmızı et veya işlenmiş etin, yapılan çalışmalar sonucunda haftada yarım kilodan fazla yenmemesi gerektiği ortaya çıktı” diyen Prof. Dr. Emri, “Günlük her 100 gram kırmızı et kullanımının kanser riskini yüzde 17 oranında artırdığı söyleniyor. Her gün 50 gram işlenmiş kırmızı et yemek kalın bağırsak kanseri riskini yüzde 18 artırıyor. Özellikle erişkinler kırmızı et tüketimini azaltmalı” dedi. 

Bu yazıya ilk siz yorum yapın.

Yorumlar

Yorumlarınızı kendi özgür iradenizle yayınlamakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Yorum yaparak Toplum Kuralları ve Kullanım Koşulları'nı kabul etmiş sayılırsınız.

  • Lütfen birşeyler yazınız. Yorum alanı boş bırakılamaz.
  • Tebrikler! Yorumunuz onay sonrası yayınlanacaktır.
  • Mesajlarınız size hukiki sorumluluk doğurur.
  • Bir hata oluştu lütfen daha sonra tekrar deneyiniz!
 
Mısır´da 3 bin yıllık 8 firavun mezarı bulundu

Mısır´da 3 bin yıllık 8 firavun mezarı bulundu