19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Fransa'da ördek çiftliğinde kuş gribi vakası

Fransa Tarım Bakanlığı, Fransa'da bir ördek çiftliğinde kuş gribi vakasına rastlandığını açıkladı.

AA3 Aralık 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Fransa'da ördek çiftliğinde kuş gribi vakası

Fransa Tarım Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ülkenin güneyinde bulunan Almayrac kasabasındaki bir ördek çiftliğinde H5N8 virüsüne rastlandığı bildirildi. Kasabada bulunan iki ördek besihanesi ve bir kümeste geçen hafta sonundan itibaren kuş gribi vakasına rastlandığı ve 5 bin civarında ördeğin telef olduğu bildirilen açıklamada, dezenfekte ekibinin bugünden itibaren çalışmalara başladığı aktarıldı.

Bakanlık, çiftlikte bulunan diğer hayvanların da tedbir amaçlı itlaf edileceğini, çiftlik çevresinde üç kilometre çapında koruma ve 10 kilometre çapında da gözlem kararı alındığını duyurdu.

Aynı virüsün 26 kasım tarihinde ülkenin kuzeyinde bulunan Pas-de-Calais bölgesinde yaban ördeklerinde görüldüğü, "Ortaya çıkan virüsün geçen yıl Fransa'nın güneybatısında meydana gelen salgınlarla bir ilişkisinin olmadığı" ifade edildi.

Avrupa Birliği'nin en büyük kanatlı hayvan üreticisi olan Fransa'nın güneybatı bölgesinde geçen yıl yaşanan salgın nedeniyle kanatlı hayvan ihracatında sorunlar yaşanmıştı.