Patates kızartılan yağa eklenen madde saç kökünü artırıyor

Bilim adamları, küresel fast food zincirinin patates kızartmak için kullandığı yağa eklenen bir maddenin, saç kökü üretimini artırdığını tespit etti.

  • AA
  • 7
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
x

"Biomaterials" dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, Japonya'daki Yokohama Ulusal Üniversitesi araştırmacıları, patates kızartmak için kullanılan yağın içine eklenen "dimetilpolisiloksan" isimli kimyasalın saç kökü üretimine yardımcı olduğunu saptadı.

Araştırmacılar, önce bu kimyasalı kullanarak bir kerede binlerce saç kökü üretmeyi başardı, daha sonra da saç köklerini farelerin hiç tüy olmayan sırtına ekti. Farelerin sırtlarının, işlemin ardından tüylendiği gözlendi.

Araştırma ekibinin lideri Prof. Junji Fukuda, yaptığı açıklamada, oldukça basit olan bu yöntemle bir kerede çok sayıda saç kökü üretildiğini ve yöntemin özellikle erkeklerde kelliğin tedavisinde kullanılabileceğini ifade etti.

Halihazırda laboratuvar şartlarında bir kerede çok daha az sayıda kök elde edilebiliyor.

Dimetilpolisiloksan, patates kızartılan yağın köpürmesini engellemek için kullanılıyor.

Bu yazıya ilk siz yorum yapın.

Yorumlar

Yorumlarınızı kendi özgür iradenizle yayınlamakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Yorum yaparak Toplum Kuralları ve Kullanım Koşulları'nı kabul etmiş sayılırsınız.

  • Lütfen birşeyler yazınız. Yorum alanı boş bırakılamaz.
  • Tebrikler! Yorumunuz onay sonrası yayınlanacaktır.
  • Mesajlarınız size hukiki sorumluluk doğurur.
  • Bir hata oluştu lütfen daha sonra tekrar deneyiniz!
 
İnsansız Ejder Yalçın geliyor

İnsansız Ejder Yalçın geliyor

Sosyal medyada günün en çok paylaşılan fotoğrafları

Sosyal medyada günün en çok paylaşılan fotoğrafları

Unutulmaz F.Bahçe-Beşiktaş derbileri

Unutulmaz F.Bahçe-Beşiktaş derbileri