25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Saç Ekiminde FUE Tekniği

Op. Dr. Güncel Öztürk denetimindeki Hairneva Saç Ekim Merkezi Uzmanları, FUE tekniği ile ilgili bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı.

19 Şubat 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Saç Ekiminde FUE Tekniği

“Saç ekiminde FUE yöntemi hastanın kıl köklerinin yoğun olduğu bölgelerden seyrek olan bölgelere teker teker aktarılması işlemidir. Dokular hassas bir araçla çıkartılarak alıcı bölgelere yerleştirilir. Çizgi şeklinde yaralar ve dikiş izleri meydana gelmez bu sayede donör bölgesi birkaç gün içinde ayırt edilemez hale gelir.

Cerrahi bıçaklar kullanılmadan gerçekleştirilen bu teknik saç köklerinin özel bir iğneyle çıkarılması yöntemine dayanır. Kıl köklerinin blok halinde değil de tek tek alınması doku hasarını eski yöntemlerle kıyaslanamayacak kadar düşürmüştür. Bundan dolayı saç ekiminde tavsiye edilen öncelikli yöntemdir.”

Bu işlem ne kadar sürer?

Dökülen saçın durumuna göre kişiye göre değişiklik gösterir. Bir seansta birkaç saat sürebilir ve birbirini takip eden iki gün boyunca tekrarlanır.

Nasıl bir teknik kullanılıyor?

 FUE tekniği cihaz kullanımına dayalı bir işlemdir. Bu nedenle, bu işlem için kullanılan cihazın türü saç ekiminin sonucunu önemli ölçüde etkiler. Aslında ekstraksiyon cihazlarının gelişimi saç ekim tekniğinin gelişmesini sağlamıştır.

FUE tekniğinin uygulanabildiği bölgeler nelerdir?

Kafa derisine, yüz bölgesine ve vücuda da yapılabiliyor. Kafa derisinin tamamında kelleşme yoksa, sadece bazı bölgelerde açılmalar varsa donör olarak kişinin kendisi kullanılıyor. Çünkü saçın dökülmeyen kısımlarıyla uyum sağlaması gerekiyor. Fakat eğer kaş, sakal ve bıyık gibi yüz bölgesinde ya da göğüs gibi vücudun diğer bölgelerinde örneğin tamamen dökülme varsa başka donörlerden de nakil yapılabiliyor.

Saç tasarımı nasıl yapılır?

Saç ektirecek hastalarda ulaşılmak istenen hedef doğal ve gür bir saçtır. Bu hedefe ulaşmak için de kişinin ihtiyaçları ve istekleri doğrultusunda, yaşa, saç tipine, sağlık durumuna ve kayıp saç miktarına uygun olarak kişiye özel tasarım yapılır.

Saç ekiminde hastanın yaşı önemli mi?

Saç ekimine hangi yaşta başlanıldığı oldukça önemlidir. Başlamak için en ideal yaş saçın seyrekleşmeye başladığı yaştır.

Saç tipi saç ekiminde önemli mi?

Bazı hastaların saçları karma saç tipi olabilir yani her bölgede aynı tipte olmayabilir.  Saç ekimi donör bölgeden alınan saçın rengine, biçimine ve kalınlığına dikkat edilerek yapılır. Örneğin kulak üstünden kıvırcık saç çıkarken saçın ön kısmından dalgalı saç çıkabilir. Ameliyatı gerçekleştirecek cerrahın uygun bölgeye uygun saç ekleyerek doğal görüntüyü sağlaması gerekir.

Dökülen saç miktarı önemli mi?

Doğal görüntüye ulaşmak esas olduğundan ekilecek saç miktarı hastaya uygun olarak belirlenir. Ekilecek saç da yine hastanın kafasından alındığı için saçın seyrekliği de önem kazanır. Saç ekimi yapılacak bölgenin açıklığı ve doğal görüntü sağlanması için ne kadar saç kökü gerektiği bilgisayar yardımıyla hesaplanır. Bu hesap sonucunda ense bölgesinde yeterli donör bölge bulunmuyorsa vücudun geri kalanından alınan kıllar da kullanılabilir.

#GüncelÖztürk #SaçEkimi #FUEtekniği