Soğanı bu şekilde yemek zehirliyor!

Soğanın sağlığımıza olan faydalarını biliyoruz ancak yapılan araştırmalar sonucunda soğanın bir zararı ortaya çıktı. İşte soğanın yanlış tüketilmesi sonucunda vücudumuza vereceği zararlar.

  • 4
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
x

Soğan etkili bir antibiyotik olarak kullanılan ve sağlığımız açısından oldukça yararlı olduğu için sık sık tüketilmekte.
 
Ancak yapılan araştırmalar soğanı yanlış tüketmenin ilerleyen zamanlarda vücutta enfeksiyon riskinin oluşmasına hatta sebebi bilinemeyen gıda zehirlenmelerine neden olabileceğini belirtiyorlar.
 
Bu nedenle besinlerin yanlış tüketilmesi sonucunda ne kadar sağlıklı olursa olsun zararlı hale gelebiliyor… Soğan da bu gıdalar arasındadır.  
 
Peki, soğanı nasıl tüketmek gerekiyor?​
 
Son yapılan araştırmalara göre çiğ olarak doğranmış soğan kapaklı veya kilitli poşetlerin içinde buzdolabında dahi olsa bakteri ile kokuları mıknatıs gibi çekerek kendi içine hapsediyor.
 
Bu sebeple soğanın kabuklarını soyduktan sonra bekletilmeden tüketilmesi gerekiyor. Dilimlenmiş şekilde 1 gece dahi beklemiş soğan safra salgılarını, mide asitini arttırır ve gıda zehirlenmesine neden olarak geri dönüşü olmayan rahatsızlıklara yol açabiliyor.

Bu yazıya ilk siz yorum yapın.

Yorumlar

Yorumlarınızı kendi özgür iradenizle yayınlamakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Yorum yaparak Toplum Kuralları ve Kullanım Koşulları'nı kabul etmiş sayılırsınız.

  • Lütfen birşeyler yazınız. Yorum alanı boş bırakılamaz.
  • Tebrikler! Yorumunuz onay sonrası yayınlanacaktır.
  • Mesajlarınız size hukiki sorumluluk doğurur.
  • Bir hata oluştu lütfen daha sonra tekrar deneyiniz!
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çay ziyareti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çay ziyareti

34.17 karatlık paha biçilmez sarı elmas

34.17 karatlık paha biçilmez sarı elmas

Android'de açık bulan parayı kapacak

Android'de açık bulan parayı kapacak

Galatasaray - Fenerbahçe derbisinden görüntüler

Galatasaray - Fenerbahçe derbisinden görüntüler