20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Temassız meme estetiği nedir?

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, sizler için temassız meme büyütme estetiğini anlattı.

13 Temmuz 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Temassız meme estetiği nedir?

Temassız meme büyütme estetiği tekniği “Keller Funnel No Touch”, silikon jel meme implantlarının temassız yerleştirilmesine imkan tanıyan modern bir tekniktir. Son yıllarda giderek çok daha popüler bir hale gelmektedir. Keller Funnel tekniği ile her çeşit meme implantı hiç temas edilmeden yerine yerleştirilebilir. Bu teknik ile her çeşit meme implantı yerleştirilebilmektedir. Temassız meme büyütme tekniğinin hijyen açısından diğer tekniklere göre daha fazla avantajı bulunur.

Temassız meme büyütme tekniğinin özellikleri

Temassız bir teknik olan Keller Funnel göğüs büyütme tekniğinde meme implantı yerleştirilirken asla cerrah tarafından temas edilmez. Cerrahınız ve ameliyathane ne kadar steril olursa olsun, özellikle göğüs implantları yerleştirilirken, implantların kabuğu üzerinde bir miktar bakteri olması mümkündür. Keller Funnel, bu riski ortadan kaldırdığından kapsüler kontraktür riski de azalır. Bakteriler implantla temasa girdiğinde vücudunuzun iltihaplanma reaksiyonu geçirmesi mümkündür. Bu, kapsül kontraktür oluşmasına yol açabilir ve bu da neredeyse daima onarım için ameliyat gerektirir.

Keller Funnel tekniği minimal kesi imkanı sağlar. Silikon jel göğüs implantlarının tamamı önceden doldurulduğundan, implant ne kadar büyük olursa, insizyon da o kadar büyük olur. Bu cihaz, silikon göğüs implantlarının, mümkün olabileceğinden daha küçük kesikler ile yerleştirilmesini sağlar. Örneğin; 3,5 cm'lik bir kesiden 550 cc'lik bir silikon jel göğüs implant rahatlıkla yerleştirilebilmektedir.

Daha steril operasyon ve daha hızlı iyileşme

Temassız meme büyütme estetiği ile ameliyat süresi daha da kısalır. Sadece temassız yerleştirme imkanı sunmak ile kalmaz, aynı zamanda anestezi altında kalma sürenizi de kısaltabilir. Ameliyat süresi bazı durumlarda ortalama 15 - 20 dakikaya kadar kısalması mümkün. İmplant, insizyon yolu ile manuel olarak işlenmediğinden kesi bölgesin de daha az travma oluşma riski var. Daha az travma ise operasyondan sonra daha az ağrı hissedilmesi ve hızlı iyileşme anlamına gelir.

Temassız meme büyütme estetiğinde minimal kesi yapılması iz oluşma riskini düşürüyor. Kısa süren ve yüksek sterilizasyona sahip bir operasyonla daha zahmetsiz bir meme büyütme estetiği süreci geçirmek mümkün.

Bu operasyon hakkında kişiye özel daha ayrıntılı bilgi almak için mutlaka alanında uzman bir cerraha gidilmesi tavsiye edilir.