24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Tırnak batmasında tedavi yöntemleri

Tırnak batması ciddi bir problem gibi görünmese de pek çok insanın hayatını kabusa çeviriyor. Dr. Martin Scurr, Daily Mail'e tırnak batması için tedavi yöntemlerini sıraladı.

28 Şubat 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Tırnak batmasında tedavi yöntemleri
Tırnak batması genellikle ayak baş parmağında tırnağın ete batmasıyla gerçekleşen, sıklıkla ağrıya ve enfeksiyona neden olan, özellikle yetişkinlerde sık görülen bir problemdir. Enfeksiyon durumunda doktorlar iltihabı kurutmak için çeşitli antibiyotikler verirler. Ancak bu problemi bir süreliğine ortadan kaldırıp enfeksiyonu temizlese de tırnak tekrar battığında enfeksiyon geri döner.
 
Lokal anestezi ile tırnağın alınması da faydalı olabilir ancak bir yıl için doku tekrar yenileneceği için problem bir süre sonra tekrar baş gösterecektir. Büyüme kıkırdağını tırnak yatağında yok ederek tırnağın yeniden oluşumunu engellemek mümkün. Parmağınızın şekli bu prosedürle tamamen değişse de başka bir negatif tarafı yok.
 
Bunu yapmanın bir yolu da lokal anestezi ile gerçekleştirilen ve Zadek adı verilen prosedür. Bu prosedürde tırnak yatağı operasyonla kesiliyor. Son yıllarda aynı şekilde başarılı olan başka bir metot daha kullanılıyor. Problemli bölgeye fenol adı verilen kimyasal uygulanıyor. Tırnağın oluşmasını sağlayan doku fenolle dağlanıyor.