23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

İtalyan ressam 'İstanbul'a açılıyor'

İtalyan Ressam Luigi Ballarin’in ‘Açıl Susam Açıl’ resim sergisi, İstanbul İtalyan Kültür Merkezi himayesinde, Beyoğlu Belediyesi işbirliğiyle , Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi’nde açılıyor.

26 Haziran 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
İtalyan ressam 'İstanbul'a açılıyor'
Küratörlüğünü Beste Gürsu’nun yaptığı 30’u aşkın tablonun yer aldığı sergide Arap dünyası ve İslamiyeti konu alan tablolar yer alıyor. Yıllardır İslam dinine ve doğuya olan ilgisini tuvallere döken sanatçı İtalya’da ve yurtdışında kişisel ve karma sergilerde yer almış. Aslen Venedikli olan ve yaşamınını Venedik ve Roma arasında sürdüren ressam İstanbul'da ilk kez sergi açıyor.

Kozmopolit bir Venedikli, Doğu’ya aşık bir ressam

Luigi Ballarin, yoğun ve unutulmaz renklere ve atmosfere, gözalıcı bir parlaklığa sahip mekanları ve çevreyi değiştirmeden aslına sadık kalarak gelenekçi bir şekilde resmediyor. Bu kendine özgü tarzıyla bizi Arap dünyasının tartışılmayan cazibeye sahip uçsuz bucaksız mekanlarına götürüyor. İtalyan Ressam Luigi Ballarin’in ‘Açıl Susam Açıl’ resim sergisinin açılışı, 2 Temmuz 2013 saat 18.00’de yapılacak. 2-13 Temmuz günleri arasında ziyarete açık kalacak sergi, Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi'nde görülebilecek.