24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Zsa Zsa Gabor kimdir? Zsa Zsa Gabor hayatı

Hollywood’un efsane oyuncusu, Türk kamuyounda da adını bir Türk siyasetçiyle evlenerek duyuran Zsa Zsa Gabor kimdir? Zsa Zsa Gabor hayatı çalkantılarla dolu. Zsa Zsa Gabor kimdir, filmleri ve hayatı haberimizde.

19 Aralık 2016 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Zsa Zsa Gabor kimdir? Zsa Zsa Gabor hayatı

Zsa Zsa Gabor kimdir Zsa Zsa Gabor hayatı ve kariyerinin detayları haberimizde. Hollywood’un bir döneme damgasını vurmuş ünlü oyuncu Zsa Zsa Gabor, 99 yaşında Los Angeles’ta kalp yetmezliğinden yaşamını yitirdi. Macar asıllı sinema oyuncusu Zsa Zsa Gabor, bir dönem Türkiye’de de yaşadı. 1936 yılında Macaristan Güzeli seçilen ve bir süre Türkiye'de yaşayan Gabor, tam sekiz evlilik yaptı. Sekiz evliliğinden ilkini 1937'de Murat Belge'nin babası Türk siyasetçi Burhan Asaf Belge ile yapmıştı. Gabor ilk evliliğinde henüz 19 yaşındaydı. 1941'de boşandıktan sonra Ahmet Ertegün tarafından ABD sosyetesine  tanıştırılan Gabor, 1942'de Hilton Otellerinin sahibi Conrad Hilton ile  evlenmişti. 

ZSA ZSA GABOR KARİYERİ

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de doğan Zsa Zsa Gabor, kariyeri boyunca birçok film ve dizide rol aldı. Hollywood’un 1950’li yıllarda bir hayli popüler olan müzikal türündeki filmlerde boy gösteren Zsa Zsa Gabor o dönemde parladı. Touch of Evil, Lili, Moulin Rouge gibi filmlerle parlayan Zsa Zsa Gabor 20 yıldır televizyonlardan uzaktı. Son olarak 1996 yılında A Very Brady Sequel filminde oynayan Gabor, 1958 yılında Altın Küre ödülü kazanmıştı.