24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

ABD Elçisi Bass giderayak FETÖ tutuklusu Topuz'u övdü

ABD Büyükelçisi John Bass, giderayak küstahlığını sürdürdü. Bass, FETÖ'den tutuklanan ajan Topuz'a övgüler yağdırdı.

star.com.tr11 Ekim 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
ABD Elçisi Bass giderayak FETÖ tutuklusu Topuz'u övdü

Son günlerde ABD Büyükelçiliğindeki FETÖ irtibatlı çalışanlar hakkında verilen gözaltı kararları ile adından sıkça söz edilen ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, hafta sonu Türkiye'ye veda edecek. Bass giderayak şu an gözaltında bulunan FETÖ bağlantılı ajan Topuz'a övgüler yağdırdı.

Bass'ın skandal açıklamaları bununla da sınırlı kalmadı. ABD'nin sözde referandum dönemi Barzani'ye koruma olarak gönderdiği özel kuvvet askerlerini unutan Bass, ''Bağımısz Kürdistan'ı desteklemiyoruz'' dedi.
 
Terör örgütü PYD'ye gönderilen tırlar dolusu silah yardımını da görmezden gelen Büyükelçi Bass Suriye'nin kuzeyinde oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu kastederek, ''Bir Kürt koridoruna da karşıyız'' dedi.
 
Bass ayrıca, Türkiye'nin terör örgütlerine karşı kararlıkla sürdürdüğü mücadeleyi de akla ziyan bir şekilde ABD'ye mal etmek adına 'saldırılar durduysa DEAŞ vazgeçtiği için değil, ABD ile işbirliğinin sonucudur'' dedi. Bass'ın bu açıklamaları akıllara halen gündemde olan 'ABD DEAŞ'e yardım ediyor' iddialarını getirdi.