20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Atalay: Trump'ın imzası skandaldır. Kimin malını kime veriyor?

ABD Başkanı Donald Trump ve İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Beyaz Saray'da Golan'ı İsrail'in toprağı olarak tanımasını 24 TV ekranlarında değerlendiren Star Gazetesi Yazarı Selim Atalay atılan imzaları, 'skandal' olarak değerlendirirken 'Kimin malını kime veriyorsun?' diyerek tepkisini gösterdi.

TM Dijital Haber Merkezi25 Mart 2019 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Atalay: Trump'ın imzası skandaldır. Kimin malını kime veriyor?

ABD Başkanı Donald Trump daha önce açıkladığı, "Golan'ı İsrail'in toprağı olarak sayacağız." sözünü bugün Beyaz Saray'da Netanyahu ile beraber düzenlediği törenle yerine getirerek resmi imzaları attı.

Star Gazetesi Yazarı Selim Atalay 24 TV'ye yaptığı açıklamalarda söz konusu karar hakkında, "Trump; kimin malını kime veriyor? Golan için imza atıyor. Golan bu şekilde mülkiyet mi değiştiriyor? 52 yıldır süren bir işgal var. Bu saate kadar Şam yönetimi Golan'ı almak için ne kadar çaba gösterdi? Şam'ın Golan'ı İsrail'e teslim ettiğini bugüne kadar görmek gerekiyor." ifadelerine yer verdi.

Arap dünyasının Golan hakkındaki sessizliğine de dikkat çeken Atalay, "Arap dünyasının Golan'ı ve bütün Batı Şeria'yı Gazze'yi İsrail'e teslim ettiğini kabul etmek gerekiyor. Arap dünyası derken, yöneticilerini Suudi Arabistan, BAE ve Mısır gibi ülkeleri kast ediyoruz. " dedi.

Katıldığı canlı yayında sözlerine devam eden Atalay, "Trump'ın imzası skandaldır. Böyle bir şey yoktur. İşgal edilmiş bir toprak başka bir ülke tarafından başka bir ülkeye verilmişti. Golan bu şekilde el değiştirebiliyorsa Türkiye de kendi seçeneklerini değerlendirebilir." dedi.

"SALDIRILAR BEKLENİYORDU"

İsrail'in Gazze'yi bombaladığı dakikalarda iki ismin kameralar önüne geçmesine de tepki gösteren Selim Atalay, "Bu ibretlik bir durumdur. Eskiden ABD başkanları bombardıman sırasında bu tür şeyleri yapmazdı. Şuan ABD yönetimi canlı yayında "ne güzel bombalıyoruz" açıklamasını yapacak kıvama geldi." sözlerine yer verdi.

Saldırıların beklendiğini de ayrıca belirten Atalay, imza töreninin ve saldırıların eş zamanlı olmasının bir tesadüf olmadığını söyledi.