24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Dünya liderlerinden mesaj yağdı: ‘Acınızı paylaşıyoruz, yanınızdayız’

Ankara’daki saldırının ardından dünyadan ‘yanınızdayız’ mesajları geldi:

18 Şubat 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Dünya liderlerinden mesaj yağdı: ‘Acınızı paylaşıyoruz, yanınızdayız’

 NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg: Ankara’nın kalbinde, askeri personel taşıyan otobüslere dönük terör saldırısını güçlü bir şekilde kınıyorum. Yakınlarını kaybedenlere ve Türk halkına baş sağlığı diliyorum. Düşüncelerimiz yaralılarla birilikte. Bu tür saldırılara hiçbir şekilde meşruiyet addedilemez. NATO müttefikleri, terörle mücadelede omuz omuzadır.

Almanya Başbakanı Angela Merkel: Biz Almanlar acınızı paylaşıyoruz. Bu tür insanlık dışı saldırıları yapanlarla mücadelede Türkiye’nin yanındayız. 

ABD: Ankara’da askeri personel ve sivillere yönelik terör saldırısını güçlü şekilde kınıyoruz.

Avrupa Birliği: Bu zor zamanda Türkiye ve halkıylayız, bu tür şiddet eylemleri ve terörizmden etkilenenlerin yanındayız.

İngiltere: Düşüncelerimiz Ankara’daki terör saldırısının kurbanlarıyla birliktedir. Bu acımasız şiddet eylemini kınıyoruz.

İtalya: Derin üzüntü duyuyor ve İtalya’nın Türk halkına, Türk Hükümeti’ne dayanışmasını dile getirmek istiyorum.

Fransa: Türk halkının ve Türkiye Cumhuriyeti’nin yanındayız.           

Katar: Hükümetimiz, Ankara’yı hedef alan alçak saldırıyı şiddetle kınıyor. Katar hükümeti ve halkı, saldırıda yaşamını yitirenlerin ailelerinin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti halkı ve hükümetine başsağlığı diler, yaralılara acil şifalar diler.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev: Bu acımasız olay, terörizme karşı evrensel mücadelenin zorunluluğunu bir kez daha teyit etmektedir.

İran: Bu olay ortak küresel tehdit olan terörizme karşı topyekün mücadele verme zaruretini bir kez daha ortaya koymuştur.