25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Erdoğan'dan Leyla Zana açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP’li Leyla Zana’nın görüşme talebiyle ilgili Zana’nın Meclis’te yemin etmediğini hatırlatarak, “Burada birinci derecede bir defa yeminini yapması lazım. Özel kalemimi arayarak söylediği bazı şeyler var, yani eğer kendisi görüşmelerini bu başlıklar altında düşünüyorsa zaten gelmesine de gerek yok” dedi.

İHA29 Ocak 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Erdoğan'dan Leyla Zana açıklaması!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Beşiktaş'ta bulunan Ertuğrul Tekke Camii'nde kıldı. 
 
“BU BAŞLIKLAR ALTINDA GÖRÜŞMEYİ DÜŞÜNÜYORSA ZATEN GELMESİNE DE GEREK YOK”
 
Erdoğan, HDP’li Leyla Zana’nın görüşme talebiyle ilgili sorulan soru üzerine Zana’nın Meclis’te yemin etmediğini hatırlatarak, “Burada birinci derecede bir defa yeminini yapması lazım. Parlamentoda yemini  yapmadıktan sonra zaten böyle bir kabul söz konusu olmaz. Ancak geçenlerde -yanındaki danışmanı ya da özel kalemi bilemiyorum- özel kalemimi arayarak söylediği bazı şeyler var, yani eğer kendisi görüşmelerini bu başlıklar altında düşünüyorsa zaten gelmesine de gerek yok” diye konuştu.
 
“İMRALI’DAKİ TERÖRİST BAŞINA VERİLEN YAŞAM ŞARTLARI DÜNYADA KİMSEYE VERİLMEMİŞTİR”
 
Belirtilen başlıklarla ilgili sorulan soruya ise Erdoğan, “Bölücü başıyla ilgili bazı şeyler var. Bunları şart koşarlarsa zaten görüşme olmaz. İmralı’daki terörist başına verilen yaşam şartları dünyada kimseye verilmemiştir” şeklinde yanıt verdi.