20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

''Halep'in çığlığına sessiz kalma''

Kuşatma altında tutulan ve bombardımana maruz bırakılan Halep’e dikkat çekmek için Saraçhane’de toplanan grup, Rusya ve İran destekli Esed rejimini lanetledi.

AA26 Kasım 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
''Halep'in çığlığına sessiz kalma''

Kuşatma altında tutulan ve kesintisiz bir şekilde bombardımana maruz bırakılan Halep'te yaşananlara dikkat çekmek için Özgür-Der’in çağrısıyla Saraçhane Parkı’nda toplanan grup, söz konusu ihlâllerin failleri olan Rusya, İran ve Beşşar Esed rejimini lanetledi ve insan Grup, kuşatma altında tutulan ve kesintisiz bir şekilde bombardımana maruz bırakılan Halep'te yaşananlara dikkati çekmek için Saraçhane Parkı'nda toplandı.

Dernek üyeleri ellerinde, "Halep'in çığlığına sessiz kalma", "Halep için bir şey yap" yazılı pankartlar, "Bombalanan Halep değil, insanlığımızdır", "Kuşatılan Halep değil, kardeşlerimizdir" dövizleri taşıyarak, çeşitli sloganlar attı.

Grup adına açıklamada bulunan Özgür-Der Yönetim Kurulu Üyesi Hamza Türkmen, Halep'te yaşananlara sessiz kalınmamasını ve oradaki insanlara destekte bulunulmasını istedi.olan herkesi bu insanlık dramına karşı ses çıkarmaya çağırdı.