19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Hindistan 2 bin km menzilli füzeyi test etti

Hindistan, Abdul Kalam adasında nükleer başlık taşıma kapasitesine sahip 2 bin kilometre menzilli Agni-II balistik füzesini test etti. Dün yapılan testin Savunma-Araştırma ve Geliştirme Organizasyonu (DRDO) tarafından sağlanan lojistik destekle Ordu'nun Stratejik Kuvvetler Komutanlığı (SFC) tarafından gerçekleştirildiği bildirildi.

21 Şubat 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Hindistan 2 bin km menzilli füzeyi test etti
20 metre uzunluğundaki Agni-II balistik füze, 17 tonluk bir fırlatma ağırlığına sahip ve 2.000 km'lik bir mesafe boyunca 1.000 kg'lık bir yük taşıyabiliyor. Agni-II, Advanced Systems ve DRDO laboratuvarlarıyla birlikte geliştirildi ve Bharat Dynamics Limited şirketince entegre edildi.
 
Agni-II füzesi , 700 km menzile sahip Agni-I, 3000 km menzile sahip Agni-III, 5 bin km  menzilli Agni-IV ve Agni-V'i içeren Agni serisi füzelerin bir parçası.
 
Kokpit Aero'da yer alan habere göre Hindistan, nükleer başlık taşıma kapasitesine sahip 5 bin kilometre menzilli Agni-V balistik füzesini geçen ay başarıyla test etmişti.  Füze tüm testlerden geçerse Hindistan, kıtalar arası balistik füzeye sahip altıncı ülke olacak.
 
Pakistan ile Hindistan arasında gerilim artıyor
Geçtiğimiz günlerde de Pakistan Deniz Kuvvetleri, bir füze testi denemesi için 'Seyrüsefer Uyarısı' yayınlamıştı. Hangi füze türünün deneneceğini açıklamayan Deniz kuvvetleri, deneme yapılacak alanın 3000 km uzunluğunda ve 100 km genişliğinde bir alanda yapılacağını bildirmişti.
 
Yine geçtiğimiz ay Hindistan nükleer başlık taşıma kapasitesine sahip 5 bin kilometre menzilli Agni-V balistik füzesini test etmişti.
 
Hindistan ve Pakistan arasında devam eden gerilim nedeniyle, geçtiğimiz günlerde Pakistan dışişlerinden yapılan açıklama ile Hindistan'a nükleer gözdağı verilmişti.