19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

İsrail tüm Müslümanlara savaş açıyor

İsrail ezan sesinden gelen şikayetler üzerine, hoparlörden ezan okunmasını yasaklamayı öngören bir tasarıyı hayata geçirmeyi planlıyor.

15 Kasım 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:
İsrail tüm Müslümanlara savaş açıyor

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu da tasarıyı destekliyor. Başbakanlık yetkilileri, hoparlörlerden gelen yüksek ezan sesinden Hrıstiyanlar, Yahudiler ve hatta bazı Müslümanların da defalarca şikayet ettiğini belirtiyor.   Hamas ve Knesset’teki Arap milletvekilleri tasarıya tepki gösterdi. Ürdün Evkaf ve İslami İşler Bakanlığı’na bağlı olan Kudüs ve Mescid-i Aksa Vakfı’ndan yapılan açıklamada, “Bu yasaklama planı, Beyt’ul Makdis’te (Kudüs) İslami ve Arap olan her şeye bir meydanokumadır ve aynı zamanda ırkçı bir karar olan kanun İslam’a ve Müslümanlara savaş açmadır” denildi.  

YAHUDİLEŞTİRME PROJESİ

Hoparlörlerden ezan okunmasının yasaklanmasına ilişkin yasa tasarısının kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada, “Bu ırkçı kanun tasarısı, işgal devletinin Yahudileştirme projesini uygulamaya çalıştığının göstergesidir.” ifadeleri kullanıldı.  Ezan okunmasını yasaklayacak tasarının yürürlüğe girmesi için İsrail meclisi Knesset’te üç farklı oturumda görüşülerek oylanması bekleniyor. Filistinlilerin ve İslam aleminin büyük tepkisini çeken tasarı daha önce de birçok kez gündeme gelmiş ancak kanunlaşmamıştı.