19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Yok artık! Darbeci terörist duruşmaya bu tişörtle geldi

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik operasyon düzenleyen darbeci teröristler, üçüncü kez hakim karşısına çıkarıldı. Geniş güvenlik önlemleri altında araçlardan indirilen bir darbecilerden birinin üzerindeki tişört ise dikkatlerden kaçmadı. Darbeci teröristin giydiği tişörtün üzerinde Türkçe anlamı 'Kahraman' olan 'Hero' yazıyordu.

13 Temmuz 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi  sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve 2  polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin 3'ü firari, 44'ü tutuklu 47 sanığın  yargılandığı davanın üçüncü duruşması başladı.
 
Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesince, adliye binasındaki salonların fiziki  yetersizliği nedeniyle Muğla Ticaret ve Sanayi Odasının salonunda görülen  duruşmaya tutuklu sanıklar, geniş güvenlik önlemleri altında getirildi.
 
Duruşmanın görüleceği alanda toplanan vatandaşlar, sanıkların üzerine  ip attı. Dar ağacı kuran kalabalık, okunan sanık isimlerinden sonra "idam" diye  bağırdı.
 
Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resimlerini taşıyan  vatandaşlar, üzerinde "Uzun adam eğilmez, milli irade yenilmez", "Seninleyiz  Reis", "Pensilvanya'nın uşakları", "Eşekle atın kırması katır olur, şeytanla  siyonistin kırması FETO olur", "Game over FETO" ve "İmanını satmış hainler" yazan  pankartlar açtı. Gruptakiler "idam isteriz" şeklinde slogan attı.
 
Protestoda örgütün elebaşı Fetullah Gülen ve suikast timindeki "Çiğli  imamı" olarak anılan "Paşa" lakaplı Zekeriya Kuzu'nun fotoğrafları kullanılarak  hazırlanmış Marilyn Monroe'nun film sahnesinin canlandırıldığı afiş dikkati  çekti.
 
Sanıkların mahkeme salonuna alınmasının ardından duruşmaya başlandı.  Salonda sanıkların yakınları ve taraf avukatları hazır bulundu.   Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da aralarında olduğu 25 kişi ile Başbakanlık, Enerji ve  Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanlığı ve Emniyet Genel  Müdürlüğünün de müdahillik talebi kabul edilen davanın üçüncü duruşmasının ilk  gününde, mahkemeye gönderilen bilirkişi raporlarının okunması ve tanıkların  dinlenilmesi bekleniyor.
 
HERO TİŞÖRTLÜ DARBECİ
 
Geniş güvenlik önlemleri altında araçlardan indirilen bir darbecilerden birinin üzerindeki tişört ise dikkatlerden kaçmadı. Darbeci teröristin giydiği tişörtün üzerinde Türkçe anlamı "Kahraman" olan "Hero" yazıyordu.
 
 
 
İDDİANAME
 
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı şüpheli olduğu  iddianamede, sanıkların, "Cumhurbaşkanına suikast", "anayasayı ihlal", "yasama  organına karşı suç", "hükümete karşı suç", "silahlı terör örgütü yöneticisi  olma", "yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme", "yerine getirdiği  kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs etme", "kasten öldürmeye  teşebbüs", "zincirleme şekilde cebir ve tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden  yoksun kılma", "neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama", "zincirleme şekilde  silahla tehdit", "Cumhurbaşkanına hakaret", "zincirleme şekilde kamu görevlisine  görevi nedeniyle hakaret", "kamu malına zarar verme", "mala zarar verme",  "nitelikli olarak konut dokunulmazlığının ihlali" ve "nitelikli yağma"  suçlarından cezalandırılmaları isteniyor.
 
Saldırıyı gerçekleştiren FETÖ'nün "suikast timi"ndeki biri firari 37  asker için en az altışar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talep ediliyor.