16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Musul operasyonu başladı

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonunun başladığını duyurdu.

AA-İHA17 Ekim 2016 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonunun başladığını duyurdu.

İbadi, devlet televizyonundan yaptığı açıklamada, Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonunun başladığını belirterek, kent merkezine sadece ordu ve polis güçlerinin gireceğini söyledi.

Televizyondan canlı yayınlanan konuşmasında Musul Operasyonunun başladığını duyuran Irak Başbakanı İbadi'nin yanında genelkurmay başkanı ve kuvvet komutanları da hazır bulundu. İbadi açıklamasında, "Zafer vakti geldi çattı ve Musul'u kurtarma operasyonu başladı" dedi. Musul halkına seslenen İbadi, "Sizi DEAŞ teröründen ve şiddetinden kurtarmak için bu şanlı operasyonun başladığını açıklıyorum." dedi. İbadi ayrıca Musul'a sadece Iraklı asker ve polislerin girebileceğini söyledi.

 

 BRETT MCGURK: GURUR DUYUYORUZ

Obama'nın DAEŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk operasyonla ilgili konuştu McGurk, "Tarihi operasyonda birlikte olmaktan gurur duyuyoruz." dedi.

PEŞMERGE MAHMUR'DA

Peşmerge güçleri de operasyona katılmak için Kerkük kentinden yola çıkarak, Musul'un Mahmur ilçesinde konuşlandı.

Musul'un kuzey, doğu ve güney bölgelerinde Peşmerge'nin 5'e yakın cephesi var.

Söz konusu bölgelerde Peşmergelerin yanı sıra Irak ordusu, Türk askerleri tarafından eğitilen Ninova Muhafızları da cephelere konuşlanmış durumda. Hazır Cephesi'ndeki gazetecilerin görüntü almasına izin verilmedi.

 
 

 

 

 

 

DEAŞ'a üç koldan saldıracaklar