20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Pentagon: Suriye'nin kuzeyindeki güvenlik sorununu istişare ile çözebiliriz

Pentagon'dan, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik harekat planına ilişkin yapılan açıklamada, 'Suriye'nin kuzeyindeki güvenlik endişelerini çözmenin tek yolu, ABD ile Türkiye arasındaki iş birliği ve istişaredir.' denildi.

star.com.tr13 Aralık 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Pentagon: Suriye'nin kuzeyindeki güvenlik sorununu istişare ile çözebiliriz

ABD Savunma Bakanlığı'ndan, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik harekat planına ilişkin yapılan açıklamada, "Suriye'nin kuzeyindeki güvenlik endişelerini çözmenin tek yolu, ABD ile Türkiye arasındaki iş birliği ve istişaredir." ifadelerine yer verildi.

Türk Savunma Sanayii Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Fırat'ın doğusunu bölücü terör örgütünden kurtarmaya yönelik harekata birkaç gün içerisinde başlanacağını açıklamıştı.

Türkiye'nin ne Amerikan yönetimine ne de Suriye'deki Amerikan askerlerine yönelik bir husumetinin bugüne kadar olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetmişti:

"Her şeye rağmen Amerika'yı doğru zeminlerde buluşabilmemiz şartıyla gelecekte de birlikte yol yürüyebileceğimiz stratejik müttefikimiz olarak görüyoruz. Ülkemizin beka meselesi olarak gördüğümüz Suriye politikasındaki derin görüş ayrılıklarımızın, gelecekteki daha büyük iş birliklerimizin önünde bir engel oluşturmasına izin vermemeliyiz. İşte bu anlayışla Fırat'ın doğusunu bölücü terör örgütünden kurtarmaya yönelik harekatımıza birkaç gün içerisinde başlayacağımızı ifade ettik, ediyoruz. Hedefimiz asla Amerikan askerleri değildir, bölgede faaliyet gösteren terör örgütü mensuplarıdır."