19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Qualcomm, iPhone satışlarının durdurulması için harekete geçiyor

Qualcomm ve Apple arasındaki savaş büyüyerek devam ediyor. Her iki taraf da birbirine karşılıklı davalar açmış durumda. Apple açtığı davalarda Qualcomm’un iPhone’larda kullandığın modemin gerçek potansiyeline ulaşmamasından şikayet ediyor. Qualcomm ise buna karşılık Apple’ın bazı patentlerini izinsiz kullandığını ve bu patentlerin ücretini ödemediğini belirterek Apple’a dava açtı.

8 Temmuz 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Qualcomm, iPhone satışlarının durdurulması için harekete geçiyor
Şimdi ise Qualcomm bu suçlamaları bir adım daha ileri götürüyor ve iPhone’ların satışının tamamen yasaklanmasını istiyor.
 
Qualcomm bazı iPhone modellerinin satışını yasa dışı olarak değerlendiriyor. Toplamda Qualcomm’un 6 adet patentinin ihlal edildiği söylenirken bu patentteki özelliklerin çok önemli olduğu ve cihazdaki kilit özellikleri kapsadığı ifade ediliyor. Bu ihlaller neticesinde Amerika’da iPhone satışlarının yasaklanması isteniyor. Halihazırda tedarik edilmiş ürünlerin bile satışa çıkmamasını isteyen Qualcomm, iPhone ile ilgili pazarlama ve reklam faaliyetlerinin de tamamen durdurulmasını talep ediyor.
 
Sonuç olarak Qualcomm, iPhone satışlarını durdurmakta kararlı görünüyor. Ayrıca Apple’ın Qualcomm’a maddi zarar verdiği ifade edilirken bunun karşılanması için tazminat talep ediliyor. İhlal edilen 6 patentin iPhone’un yüksek performans sunarken aynı zamanda minimum düzeyde pil kullanmasını sağladığı belirtiliyor.
 
 
Şimdilik hangi iPhone modellerinin bu patentleri kullandığıyla ilgili olarak herhangi bir bilgi bulunmuyor. Yakın zamanda Apple’dan bir karşı dava açılması bekleniyor. (LOG)