18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

WhatsApp o özelliği geri getiriyor

WhatsApp'ta yazılı durum güncellemeleri yakın zamanda yeniden kullanılabilir olacak ve daha önce olduğu gibi kullanıcı isimlerinin yanında yer alacak. Önümüzdeki hafta Android işletim sistemli akıllı telefonlarda kullanılmaya başlanacak. iOS‘a ne zaman geri döneceği ise tam olarak belli değil. Paylaşılan bilgilerde “yakında” ibaresi yer alıyor.

17 Mart 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
WhatsApp o özelliği geri getiriyor
En fazla kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp geçtiğimiz haftalarda büyük bir güncelleme yayınladı. Böylece Facebook ve Instagram’ın yolundan giderek Snapchat benzeri görüntülü durum güncellemelerini kullanıma sunmuş oldu.
 
Bildiğiniz üzere Snapchat, 24 saatte kaybolan fotoğraf ve videolar sayesinde birçok genç kullanıcının tercihi haline gelmişti. Üstelik bu içeriklerin direkt olarak kullanıcılara da gönderilebilmesi ve görüntülendikten sonra kaybolması büyük ilgi görmüştü. Bu ilgi sebebiyle Snapchat’e talip olan Facebook eli boş döndü.
 
Ancak bu işin peşini bırakmamayı tercih etti. Önce Instagram‘da sonra da WhatsApp‘ta hikayeler özelliğini kullanıma sundu. Fakat WhatsApp’a eklenen bu özellikle birlikte yazılı durum güncellemeleri kaldırılmış oldu. Uzun zamandır kullanmaya alıştığımız bu özelliğin aniden ortadan kaybolması da büyük tepki gördü. Kullanıcıların sevdiği özellikleri kaldırmanın bir hata olduğunu fark eden WhatsApp şimdi yazılı durum güncellemelerini geri getirmeye hazırlanıyor.
 
TechCrunch‘ın haberine göre yazılı durum güncellemeleri yakın zamanda yeniden kullanılabilir olacak ve daha önce olduğu gibi kullanıcı isimlerinin yanında yer alacak. Önümüzdeki hafta Android işletim sistemli akıllı telefonlarda kullanılmaya başlanacak. iOS‘a ne zaman geri döneceği ise tam olarak belli değil. Paylaşılan bilgilerde “yakında” ibaresi yer alıyor. Net bir tarih belirtilmiyor.