23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Yemen Islah Hareketi'nden kritik açıklama! Dün görüştüler bugün...

Suudi Arabistan ve BAE ile Riyad'da biraraya gelen Yemen Islah Hareketi Müslüman Kardeşler Cemaati'nden ayrıldığını açıkladı.

star.com.tr15 Aralık 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Yemen Islah Hareketi'nden kritik açıklama! Dün görüştüler bugün...
BAE Dışişleri Bakanı Enver Kırkash Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Yemen Islah Hareketi'nin Müslüman Kardeşler Cemaati ile bir ilişkisinin kalmadığını belirtti.
 
 
Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve Birleşik Arap Emirlikleri Prensi Muhammed bin Zayed Riyad'da Yemen Islah Hareketi lideri ile biraraya gelmişti.
 
1990'lı yıllarda kurulan ve Müslüman Kardeşler Cemaati ile yakından ilişkisi bulunan Yemen Islah Partisi ülkenin önemli muhalif partilerinden biri ve aynı zamanda Müslüman Kardeşler Cemaati Suud ve BAE tarafından terör örgütü olarak sayılıyor.
 
Ali Abdullah Salih'in Yemen'de Husiler tarafından öldürülmesinin ardından sahada önemli müttefiğini kaybeden BAE ve Suud yönetimleri çareyi Islah Partisi'nde bulmuştu.
 
Riyad'da gerçekleşen zirvenin ardından Yemen Islah Hareketi lideri Suudi Arabistan ve BAE'nin Yemen'deki tarihi rollerinden dolayı teşekkür mesajı yayınlamıştı.