18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Yeni bir atılım dönemi başlıyor

TÜSİAD üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Erdoğan “TÜSİAD’ın da yeni Türkiye’nin inşasında üzerine düşen milli ve yapıcı rolü oynayacağına inanıyorum” diye konuştu.

19 Mayıs 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Yeni bir atılım dönemi başlıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısında, terörle mücadele, AB ve Avrupa Birliği’yle ilişkiler konusunda önemli mesajlar verdi. İşte Erdoğan’ın açıklamaları…
 
AB SÜRÜNDÜRÜYOR 
 
AB dediğimiz zaman AB kapısını açmış da Türkiye içeri mi girmemiş. Sene 1963, sene 2017. 54 yıldır bu ülkeyi kapısında sürüm sürüm süründüren bir AB var. Bizden sonra kimler geldi kimler geçti. Türkiye’nin günahı ne de almıyorsunuz? Hiçbirisi bizden daha iyi değil ama alıyorlar. 
 
ONURUMUZ VAR
 
Yunanistan’ın 400 milyar euro borcu var. Ama el bebek, gül bebek her türlü desteği vererek ayakta tutmaya çalışıyorlar. Bu gerçekleri lütfen görelim. Bir kapıkulu değiliz. Bizim bir onurumuz var. Bununla oynanmasına müsaade edemeyiz. Alacaklarsa girelim. 
 
YALVARMAYIZ
 
Ben Başbakan olduğum zaman fasılların olduğu sayı 15’ti. Daha sonra Fransa’da Sarkozy, Almanya’da Merkel geldi. Bunlar gelince karar aldılar, artık liderler bu zirvelere katılmayacak. Çok daha çirkini, 15 fasılı 35 fasıla çıkardılar. Bu kadar haince Türkiye’ye karşı böyle bir kararın alınması karşısında biz ne yapacaktık. Hala bunlara yalvarıp ne olur bizi içeri alın mı diyeceğiz. Geldiğimiz fasıl şu anda 14. 
 
SİZİ ALMAYACAKLAR DEDİ
 
Fransa’nın bir Dışişleri Bakanı boşuna çabalıyorsunuz sizi almayacaklar dedi. Niye dedim, gerekçeleri açıkladı. Biz bazı şeyleri biliyoruz ama buna rağmen biz AB Bakanlığı’nı da kurduk. Elimizden gelen gayretleri gösteriyoruz. En son konseyin aldığı karar. Bu kararı alıyorsun da ne olacak? Bu kararı Rusya için de aldın. Bu mantıkla bir yere varmak mümkün değil. 
 
BAŞIMIZIN ÇARESİNE BAKARIZ
 
Cumhurbaşkanına Almanya’da, Belçika’da her türlü saldırı yapılacak. Dışişleri Bakanıma uçuş izni verilmeyecek, biz hala ne olur bizi alın... Kusura bakmayın sizler ekonominin içinde bir güçsünüz. Sizleri kapınızda bekleten muhatabınızla bir yere kadar konuşursunuz. Ben bu milletin şerefini ayaklar altına aldırtmam. Her türlü görüşmeleri yapıyoruz. AB yetkilileri bizlere adil ve onurlu yaklaşırlarsa görüşmelere devam ederiz, yoksa biz de başımızın çaresine bakarız.
 
SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ
 
Terör örgütleri ile siyasi oyunlarla bizi coğrafyamızdan kazımak isteyenlere cevap vermek durumundayız. Sözün bittiği yerdeyiz. Gelişmelere göre gereken adımlar atılacak. Masada olmayınca kendinizi menüde bulacağınızı biliniz. Şimdi Rakka meselesi var. Baktım ki, ABD Rakka meselesinde çok hassas. Maden tek başınıza yapacaksınız biz terör örgütleriyle olacağınız operasyonda olmayız dedik. 
 
ANGAJMAN KURALLARINI UYGULARIZ
 
ABD, PYD ve YPG terör örgütleriyle operasyona giriyor, bize düşen hayırlı olsun demektir. Bu terör örgütleri bizim ülkemize yönelik herhangi bir tehdit oluşturursa angajman kurallarından haklarımızı kullanırız dedik. Kimseyle konuşmayız danışmayız, ona göre adım atarız. Verilen sözlerin hiçbiri tutulmadığı gibi terör örgütlerinin güçlendiği bir fotoğrafla karşı karşıyayız. Artık 20 yıl öncesinin Türkiye’si yok.
 
HUZUR GELMEDEN OHAL KALMAZ
 
OHAL konusundaki endişelerinizi anlamakta zorlanıyorum. OHAL işadamlarının neyini engelledi? Ülkemizin yıkılmasına milletimizin yok edilmesine yönelik bir operasyon yapılıyor. 249 şehidimiz var, biz hala OHAL’i kaldıralım diyoruz. Her şey huzura kavuşmadan OHAL’i kaldıramayız. OHAL’i ülkemizde her şey sağlıklı bir şekilde yürüsün diye devam ettiriyoruz.
 
‘Gençler ilkelere sahip çıkacak’
 
Erdoğan, 19 Mayıs dolayısıyla mesaj yayımladı: “Gençlerimizin, 19 Mayıs’ın içerdiği derin mananın idraki içinde, ecdadımızın emaneti olan bu vatanı daima koruyacaklarına, bizi biz yapan değer, ilke ve hasletlere sonuna kadar sahip çıkacaklarına inanıyorum. Gençlerimizin, sözün ve düşüncenin gücüne inanarak, okumaya, araştırmaya, sorgulamaya devam edeceklerini de biliyorum. Bu düşüncelerle 19 Mayıs’ı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için mücadele eden tüm kahramanları rahmetle yad ediyor, gençlerimizi ve aziz milletimizi selamlıyorum.”