25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

19 Haziran 2018 hangi maçlar var

Bir gün önce turnuvada renkli ve sürpriz dolu anlar yaşanmıştı. Gruplardaki ilk maçlar bugün itibariyle sona erecek ve ev sahibi Rusya ikinci kez sahaya çıkacak. H Grubu'nda Kolombiya, Japonya, Polonya, Senegal sahaya çıkıyor.

17 Haziran 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
19 Haziran 2018 hangi maçlar var

Bir gün önce turnuvada renkli ve sürpriz dolu anlar yaşanmıştı. Gruplardaki ilk maçlar bugün itibariyle sona erecek ve ev sahibi Rusya ikinci kez sahaya çıkacak. H Grubu'nda Kolombiya, Japonya, Polonya, Senegal sahaya çıkıyor. 

BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR (19 HAZİRAN SALI)

15:00 Kolombiya - Japonya (TRT 1)

Kolombiya ve Japonya, Rusya'daki şampiyona ile birlikte 6. Dünya Kupası'nı yaşayacaklar. Güney Amerika ekibi, şampiyona tarihindeki en büyük başarısını bir önceki Dünya Kupası olan 2014'te çeyrek final oynayarak yakalamıştı.

Brezilya'da teknik direktör Jose Pekerman yönetiminde tarihi bir başarı elde eden Kolombiya, bu turnuvaya da deneyimli teknik adam idaresinde çıkacak. Kolombiya daha önce ise 3 kez grup aşamasını geçememiş, bir kez ise son 16 turuna yükselmişti. Japonya da tıpkı rakibi gibi 6. kez bu büyük heyecanı tadacak. Hepsi üst üste olmak üzere 6. şampiyonasını oynayacak Asya ekibi 2 kez son 16 turunu görürken, 3 kez ise gruplardan çıkamadı.

Japonya, Güney Kore ile birlikte 2002 yılında düzenlediği Dünya Kupası son 16 turunda Türkiye'ye 1-0 mağlup olarak elenmişti. Türkiye'nin golü Ümit Davala'dan gelmişti.

18:00 Polonya - Senegal (TRT 1)

Rusya'nın ev sahipliği yaptığı 2018 FIFA Dünya Kupası H Grubu'nda yer alan Polonya ile Senegal tarihlerindeki ilk maçı yarın oynayacak. 
İki takım daha önce hazırlık maçı da olmak üzere hiç karşı karşıya gelmemişti. 

H Grubu'nun ve ilk grup maçlarının son karşılaşması olan Polonya-Senegal mücadelesi başkent Moskova'daki Spartak Stadı'nda oynanacak ve saat 18.00'de başlayacak. 

Avrupa temsilcisi Polonya ve Afrika kıtasından Senegal'in yer aldığı H Grubu'nda Güney Amerika'dan Kolombiya ve Asya'dan da Japonya da yer alıyor. 

Son iki Dünya Kupası'na katılamayan Polonya, 12 yıl aranın ardından bu büyük organizasyonda boy gösterecek. 

Daha önce 7 kez şampiyonada yer alan Polonya, 31 maça çıktı, 15 galibiyet, 5 beraberlik ve 11 yenilgi yaşadı. 

Avrupa ekibi, 1974 ve 1982 yıllarında oynanan şampiyonalarda 3. olarak en büyük başarılarına ulaştı. 

Polonya, FIFA dünya sıralamasında ilk 10 içinde yer alıyor. Avrupa ekibi, Dünya Kupası öncesinde 8. basamakta bulunuyor. 

Afrika temsilcisi, tarihinde ikinci kez Dünya Kupası'nda mücadele edecek. Japonya ve Güney Kore'nin 2002'de ortaklaşa düzenlediği şampiyonada ilk deneyimini yaşayan Senegal, çeyrek final oynama başarısını göstermişti. 

16 yıl sonra yeniden bu başarıyı yaklayan Senegal, kupa tarihinde 5 maça çıktı. İki galibiyet, iki beraberlik alan Afrika ekibi, tek yenilgisini Türkiye karşısında yaşamıştı. 2002'de oynanan çeyrek final mücadelesini Türkiye, İlhan Mansız'ın uzatma dakikalarında attığı 'Altın gol' ile kazanmıştı. 
Kupada oynadığı 5 maçta 7 gol atan Senegal kalesinde ise 6 gol gördü. 

Afrika ekibi, FIFA Dünya sıralamasında ise 27. sırada bulunuyor.

21:00 Rusya - Mısır (TRT 1)

Ev sahibi Rusya, A Grubu’nun ikinci maçında Mısır ile karşılaşacak. Açılış maçında Suudi Arabistan’ı 5-0’la geçen ev sahibi, Mısır’ı da yenerek büyük bir avantaj yakalamanın peşinde. Eğer Rusya, Mısır’ı mağlup ederse, yarın da Uruguay, Suudi Arabistan’ı yenerse Rusya ve Güney Amerika temsilcisi gruptan çıkmayı garantileyecek. Sakatlığı nedeniyle Uruguay maçında süre alamayan Mohammed Salah’ın, Rusya karşısında ilk 11’de olması bekleniyor. Hakemimiz Cüneyt Çakır ise bu maçta 4. hakem olarak görev yapacak.

İki ülke A milli futbol takımları, daha önce hazırlık maçı da dahil olmak üzere hiç karşı karşıya gelmemişti. İlk maçını Suudi Arabistan karşısında farklı kazanan Rusya ikinci galibiyetini alarak gruptan çıkma adına önemli bir adım atmak istiyor. Salahlı Mısır ise ilk galibiyetini alma peşinde olacak.