20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Abdullah Avcı'dan Emre Belözoğlu açıklaması

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 'Oyun ve mücadele olarak kötüydük ama futbolcularımızın iyi bir antrenman yaptığını düşünüyorum. Grup maçlarına 1-0 galibiyetle başlamak sevindiricidir' dedi.

29 Kasım 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:
Abdullah Avcı'dan Emre Belözoğlu açıklaması
Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Ziraat Türkiye Kupası F Grubu ilk maçında deplasmanda 1-0 kazandıkları Yeni Amasyaspor maçına ilişkin, "Oyun ve mücadele olarak kötüydük ama futbolcularımızın iyi bir antrenman yaptığını düşünüyorum. Grup maçlarına 1-0 galibiyetle başlamak sevindiricidir." dedi.
 
Avcı, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, karşılaşma öncesi Brezilya'nın futbol takımlarından Chapecoense'nin uçak kazası geçirdiğini öğrendiklerini, bunun üzüntü verici olduğunu söyledi.
 
Çaykur Rizespor forması giyen Leonard Kweuke'nin eşinin de yoğun bakımda olduğunu öğrendiklerini aktaran Avcı, "Bunlar işin üzüntülü tarafları. Maçlar oynanıyor, kazanılıyor, kaybediyor, 1 gün sonra bitiyor. Önemli olan hayat devam ediyor. Chapecoense takımına başsağlığı diliyorum. Kweuke'nin de eşinin sağlığına kavuşmasını ümit ediyorum" diye konuştu.
 
Avcı, Bölgesel Amatör Lig ekibi Yeni Amasyaspor'a konukseverliklerinden dolayı teşekkür ederek, "Ziraat Türkiye Kupası'nın değeri buralarda ön plana çıkıyor. Yeni Amasyaspor'un buralarda olması çok önemli bir başarıdır. Bugün çok iyi mücadele ettiler. Buraya gelene kadar 16 resmi müsabaka oynadık. Arka arkaya hemen hemen hep aynı futbolcu grubu oynamıştı. Oyun ve mücadele olarak kötüydük ama futbolcularımızın iyi bir antrenman yaptığını düşünüyorum. Grup maçlarına da 1-0 galibiyetle başlamak sevindiricidir." değerlendirmesinde bulundu.
 
Emre Belözoğlu'nun takıma çok önemli katkıda bulunduğuna işaret eden Avcı, şöyle konuştu: "Ligde 12 maç oynadık, Emre'nin olmadığı 4 maç yaptık. Onları da kazandık. Oynadığı zaman kalitesi farklı ama oynamadığı zaman, yani sakat olduğu dönemlerde de biz 3 veya 4 maç kazandık. Tabi ki oyun anlamında farklı oluyor ama Emre olmayınca maç kaybediyoruz diye bir algı oluşması yanlış. Ligde hedefimizi hafta hafta belirliyoruz. Bunu sürekli söylüyorum. Biz gelişen bir kulübüz. İlk yarıyı nerede bitireceğimiz önemli. Ona göre yeni hedefler koymamız takıma daha iyi olur."
 
Yeni Amasyaspor cephesi
 
Yeni Amasyaspor Teknik Direktörü Ergün Ortakcı ise Medipol Başakşehir'in Türkiye'de en formda ve futbolu prensiplerine göre oynayan takım olduğunu söyledi.
 
Güçlü bir takıma karşı iyi mücadele ettiklerini anlatan Ortakcı, "Bana göre Yeni Amasyaspor, saha dışında da güzel şeyler yaparsa bu sene mutlu sona erişecektir. Çok üst düzey ve iyi bir takıma karşı oyuncularımın başa başa mücadele etmesi beni mutlu etti." ifadelerini kullandı.