16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Ali Dürüst: Lucescu'nun sözleşmesinde tazminat maddesi bulunmuyor ama zaten yolları ayırmak gibi bir düşüncede de değiliz

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili ve Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dürüst, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu'yla yolları ayırmak gibi bir düşüncelerinin olmadığını söyledi.

15 Kasım 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Ali Dürüst: Lucescu'nun sözleşmesinde tazminat maddesi bulunmuyor ama zaten yolları ayırmak gibi bir  düşüncede de değiliz

Romanya ve Arnavutluk ile yapılan maçlarda alınan kötü sonuçların  ardından Mircea Lucescu'nun A Milli Futbol Takımı'ndaki geleceği tartışma konusu  olurken, AA muhabirine açıklamada bulunan Ali Dürüst, Rumen teknik adamla yola  devam edeceklerini dile getirerek, "Lucescu'un gönderilmesi gündemimizde yok."  dedi.

Alınan sonuçların kendilerini de üzdüğünü ancak hazırlık maçlarının  genç oyuncuların durumunu görmek için fırsat olduğunu vurgulayan Dürüst,  Lucescu'nun tazminatı konularının basına yansımasına değinerek, "Lucescu'nun  sözleşmesinde tazminat maddesi bulunmuyor ama zaten yolları ayırmak gibi bir  düşüncede de değiliz." diye konuştu.

TFF yetkilileri ile Lucescu'nun dün bir araya gelerek durum  değerlendirmesi yaptığı iddialarını yalanlayan Dürüst, "Böyle bir görüşme olmadı.  Lucescu'nun çalışma ofisi zaten Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve  Eğitim Tesisleri'nde. Kendisi orada kalıyor. Sürekli orada." değerlendirmesinde  bulundu.

"Gelecek vadeden oyuncularla ilgili çalışmalar yapılacak"

Ali Dürüst, milli takım teknik heyetinin, özellikle alt liglerdeki  gelecek vadeden oyucuların belirlenmesi için bir çalışma hazırladığını aktardı.

Lucescu'nun bazı teknik adamlarla toplantı yapacağını açıklayan  Dürüst, şunları kaydetti:

"TFF 1. Lig ve TFF 2. Lig'deki gelecek vadeden oyuncularla ilgili  çalışmalar yapılacak. Lucescu, teknik direktörlerle bir toplantı gerçekleştirip,  önümüzdeki günlerde yapacağımız uygulamalarla ilgili bilgi verecek. Kamuoyuyla da  paylaşılacaktır. Genç yeteneklerin belirlenip, bir araya toplanıp, özel  ilgilenilmesi planlanıyor. Bu konuda da teknik direktörler ve altyapı hocalarıyla  çalışılacak."

"Hazırlık maçlarının amacı, genç oyuncuların durumunu görmek"

Dürüst, Romanya ve Arnavutluk maçlarında alınan yenilgiler nedeniyle  oluşan tepkiyle ilgili olarak, bu müsabakaların belli amaçla yapıldığının altını  çizdi.

Bu karşılaşmalarda alınan sonuçlardan çok, elde edilen deneyimin  önemine dikkati çeken Ali Dürüst, "Hazırlık maçlarının amacı, genç oyunculara  forma şansı verip, durumlarını görmekti. Tabii ki genç futbolcularla da olsa  kazanmak için sahaya çıkılıyor ancak bu tip özel müsabakalara böyle bakmak  gerekir. Hem gençleri hem de tecrübelileri bir araya getirebilmek için, bu tip  maçlara ihtiyaç var. Gerekli sonuçları çıkarıp, yolumuza devam edeceğiz." diyerek  sözlerini tamamladı.