18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Anderson Talisca milli maç kriterini karşılamasa da İngiltere'ye transfer olabilir

Talisca’nın, Premier Lig için gerekli çalışma izni koşullarını karşılamasa da İngiltere Futbol Federasyonu’nun raporuna örnek isim olarak girmesi Manchester United veya başka bir Ada kulübüne transferinin önündeki engeli ortadan kaldırıyor.

11 Temmuz 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Anderson Talisca milli maç kriterini karşılamasa da İngiltere'ye transfer olabilir
Beşiktaş'ta İzni bitmesine rağmen takıma katılmadığı için Teknik Direktör Şenol Güneş ve Başkan Fikret Orman’ın tepkisini çeken Anderson Talisca’nın, İngiltere’ye transferinin mümkün olmadığına dair yorumların gerçeği yansıtmadığı belirlendi.
 
Premier Lig’de bir yabancı oyuncunun çalışma izni alabilmesi için ülkesinin milli takımının son iki yıldaki maçlarının en az yüzde 30’unda forma giymiş olması gerekiyor ve Talisca bu kriteri karşılamıyor.
 
Fakat Talisca’nın, Exceptions Panel itiraz mercisine başvurarak Ada için gerekli izni alma ihtimali bulunuyor. Yani 23 yaşındaki oyuncunun kriterleri karşılamasa da Premier Lig’de oynayacak kaliteye ve lige katkı sağlayacak yeteneğe sahip olduğu sonucuna varılırsa, transferi için onay verilmesi sonucu doğabilecek.
 
2014’te girmişti
 
Belli bir puanlama ölçüsü olan uygunluk kriteri için bu puantaj tutturulsa da oyuncu için ret kararı verilebiliyor. Ancak federasyona bağlı kurulun Anderson Talisca ile ilgili kanaatini son derece olumlu etkileyecek bir ayrıntı yer alıyor.
 
İngiltere Futbol Federasyonu’nun 2014’te gerçekleştirdiği konferans ve bunun raporlanmış halinde ‘Brezilya’daki genç oyuncuların gelişimi’ başlığı altında Talisca, örnek futbolcular arasında gösteriliyor. İngiltere Futbol Federasyonu’nun raporuna bu şekilde girmiş bir futbolcu için çalışma izninin hızlı bir şekilde çıkacağı belirtiliyor.
 
Skorer