18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Anıl Karaer: Galatasaray'da 87-88-89 jenerasyonu sahipsiz bırakıldı

Osmanlıspor'un deneyimli oyuncusu Anıl Karaer, ilginç açıklamalarda bulundu.

17 Eylül 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Anıl Karaer: Galatasaray'da 87-88-89 jenerasyonu sahipsiz bırakıldı

'Beşiktaş ile görüştüm'

İlk olarak Osmanlspor'u neden tercih ettiğini açıklayan Anıl Karaer, transfer döneminde Beşiktaş ile de görüştüğünü itiraf etti: "Osmanlıspor, benim için yeni bir dönem ve burada olduğum için mutluyum. Benim açımdan hızlı bir transfer dönemi geçti. Bonservisim elimde olduğu için birçok teklif aldım. Bu dönemde 3-4 defa Beşiktaşlı yöneticilerle de görüşmelerim oldu fakat sonuçlanmadı. Osmanlıspor beni çok iyi karşıladı ve transferimde istekli davrandılar. Farklı teklifler de vardı ancak kulüp yapısı ve hedefler doğrultusunda en doğru karar Osmanlıspor’du"

Hedef mutlak galibiyet!

Zamana ihtiyaçları olduğunu belirten Anıl, "Sezon başı kampını takımla geçirmediğim için hazırlanma sürecim diğer takım arkadaşlarıma göre daha geç oldu. Kendi adıma fena bir maç geçirmedik diyebilirim. Takım olarak ilerleyen haftalarda daha iyisini sahaya yansıtacağımıza inanıyorum. Aramıza yeni katılan arkadaşlarımız da var. Yeni kurulmuş bir takımız. Bu hafta kesin galibiyet almak istiyoruz. Önümüzdeki haftalarda çok iyi bir ivme kazanan ve üst sıraları hedefleyen bir Osmanlıspor izleyeceğiz" dedi.

'Yabancı ve Türk ayrımı oldu!'

Yabancı futbolcuya karşı olmadığını ifade eden 29 yaşındaki savunma oyuncusu, "Ligin kalitesi arttı mı emin değilim, ilerleyen süreçte göreceğiz. Yabancı oyuncu sayısı arttı, buna karşı değiliz ancak  yabancı ve Türk ayrımı oldu, bu çok hoş bir durum değil. Biz bir şekilde forma giyebiliyoruz ancak yeni nesillerde aynı umudu ve ışığı göremiyorum. Çalıştığım takımlardaki gençlerin hedefleri artık alt ligler. Düşünülmesi gereken altyapımız ve onları bu sürece adapte olması. Bizim ülkemizde bazı kararlar kestirip atılıyor, bu kararın da gözden geçirilmesi lazım. Bu statüyü alttan gelecek oyunculara göre düzenlememiz gerekiyor. Bu konunun artık bırakılıp, Türk futbolu için çalışılması gerekiyor" diye konuştu. 

'Galatasaray'da 87-88-89 jenerasyonu sahipsiz bırakıldı!

Anadolu kulüplerinde altyapıların yetersiz olduğunu belirten Anıl Karaer, "Diğer kulüplere gittiğim zaman, Galatasaray altyapısında yapılanların çok daha iyi olduğunu görüyoruz ancak yeterli mi değil... Anadolu kulüplerinde bana göre altyapıya hiç önem verilmiyor. Galatasaray iyi bir patent, iyi bir isim ancak oradaki eğitim ve yönlendirme seviyesini de yeterli bulmuyorum. 87-88-89 jenerasyonu çok şeyler beklenen bir jenerasyondu ancak birçok oyuncu sahipsiz bırakıldı. Bizim gençlerimizin iyi yönlendirilmeye ihtiyacı var. Bu teşviği şu anda kulüplerimizde görmüyorum. Federasyonumuz ve yetkililer bu konuda somut adımlar atmalı. Yerli oyuncularda da bazı hatalar var. Bazı şeyler insanların gözüne sokmamamız gerekir. Bu hataları geride bırakıp nasıl gelişebiliriz buna bakmalıyız" ifadelerini kullandı.

'Sorun tamamiyle Türk yöneticilerinde!'

Eşine hediye ettiği lüks arabalarla gündeme gelen Göztepe'nin deneyimli oyuncusu Sabri Sarıoğlu'nu isim vermeden eleştiren Anıl, kiralık olarak gittiği Manisaspor'da yaşadığı zorlukları da anlattı: "O dönem ben Ferhat ve Aydın Manisaspor’a kiralıktık. Yeni yönetim geldiği zaman maaşımın yarısını düşürürsem oynama şansı verileceği ve düşürmezsem forma şansı vermeyeceklerini söylediler. Ya oynamayı tercih edeceksin, ya da maddi bir kaybın olacak. 18 yaşında böyle bir şeyle karşılaştım. Bu işleri buraya getirenler futbolcular ve hocalar değil, Türk yöneticileri. Sorun tamamiyle Türk yöneticilerinde! Alt liglerde askere gitme durumu olanlara alacaklarını bıraktırıyorlar. İnsanlar ekmek parası ve futbola devam etmek için bunlara katlanıyorlar. Bunları dile getiren yok. 1 milyonluk, 2 milyonluk turuncu-yeşil arabalara binmek bence de hata. Türk futbolcularının da yaptığı hatalar var. Bazı şeyleri Türk futbolcusu olarak veya yabancı oyuncu olarak görmemek lazım, nasıl düzeltebiliriz bunlara bakmalıyız. Genç oyuncuların çok sıkıntı yaşadığı aşikar"

(Ajansspor)