Arama Logo

Fatih Altaylı'dan gündem hakkında çarpıcı yorumlar

Fatih Altaylı, Bloomberg HT'de Fatih Kuşçu'nun sunumuyla yayınlanan "Spor Saati" programında spor gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Altaylı, "İki senedir Beşiktaş'ın bir dokunulmazlığı var, sürüp gidiyor. Nereye kadar sürecek bu?" dedi




15
ALTAYLI'DAN YABANCI KURALI YORUMU
Yabancı meselesi, TFF'nin kendi içindeki tutarsızlığının ve aczini ifadesinin bir başka yöntemidir. Bundan 2 yıl önce yabancıya çok sert kısıtlama getireceksiniz, A1 sene öyle gidecek ve bu arada yerli futbolcu fiyatları, Tarık Çamdal gibi 2. sınıf futbolcuların bonservisleri 5-7 milyon euro'lara çıkacak... Sonra 1 sene sonra diyeceksiniz ki; bu sefer sınırsız yabancı. 'Biz salağız' demek bu federasyon açısından. 'Biz ne yaptığımızı bilmiyoruz, biz rüzgara göre hareket ediyoruz" demek.
ALTAYLI'DAN YABANCI KURALI YORUMU
14
GALATASARAY'IN YÜKSELİŞİ

Geçen sezon Galatasaray'ın sezon başında teknik direktörü kimdi? Riekerink. Galatasaray nasıl başladı sezona? İyi başladı. Galatasaray muazzam bir futbol oynamıyor. Sezonu erken açmış olmanın ve erken form tutmuş olmanın verdiği avantajla rakiplerinden bir gömlek daha iyiler. Ancak Galatasaray'ın bugüne kadar yendiği iki takım, Osmanlıspor ve Kayserispor muhtemelen bu sene küme düşme adayı. Bunların ikisinin kötü takımlar olduğunu izledik, gördük. O yüzden burası çok yanıltıcı olmasın.

GALATASARAY'IN YÜKSELİŞİ
13
GALATASARAY'IN MALİ DURUMU

Galatasaray'ın başkanı, sürekli gerçek dışı beyanatta bulunuyor. Doğruları söylemiyor. Doğruları söylememek demek de Galatasaray'ı batağa sürüklediğini herkesten gizliyor demek. Önümde Galatasaray'ın mali tablosu var. Galatasaray'ın zararı 297 milyon TL. KAP'a bildirilmiş rakamlar. Önceki sene 79 milyon TL. Ondan önceki sene 30 milyon TL. Yani katlanarak artan iki senede 10 katına çıkmış bir zararı var Galatasaray'ın. Keza takım maliyeti konusunda da doğru olmayan rakamlar verdi.

GALATASARAY'IN MALİ DURUMU
12
DİVAN KURULUNDA YAŞANAN KAVGA

Başkanın Sportif AŞ'yi emanet ettiği kişi, çıkıyor ve diyor ki; 'Başkan, 99 milyon harcadın, ne millete yalan söylüyorsun...' Galatasaray'da rezilliğe bak. Kendisinin göreve getirdiği adam hakaret ediyor, başkan ve yöneticiler kalkıp onun üstüne yürüyorlar. Alper Narman diye kim olduğunu bilmediğim bir çocuk kalkıyor buna oradan bağırıp çağırıyor. O ona küfrediyor, gel dışarıya diyor. Ne abi burası? Hangi spor kulübü? Galatasaray'da böyle bir şey olur mu?

DİVAN KURULUNDA YAŞANAN KAVGA
11
RİVA İHALESİNDEN ELDE EDİLECEK GELİR

Önümüzdeki divan toplantısında ben çıkıp bir konuşma yapacağım. Bütün bunları soracağım ve Riva meselesinde '3 milyar gelecek' dedi değil mi? 1 milyar vereceğini söyleyen firma, 'Ben bu parayı veremeyeceğim, çünkü imar durumunda iyileştirme istedim, olmadı' diyerek kaçtı. Şimdi Galatasaray kaldı 761 milyon TL'ye. Galatasaray'da şöyle bir söylenti var, bunlar Galatasaray yönetimi için ağır laflardır; aslında bu tezgah baştan kuruldu, 2. de çekilecek, başkana çok yakın olduğu iddia edilen 3. firmaya bırakılacak. 

RİVA İHALESİNDEN ELDE EDİLECEK GELİR
10
ARDA TURAN GALATASARAY'A DÖNMELİ Mİ?

Arda inşallah Galatasaray'a dönmez. Galatasaray açısından yanlış olur. Zaten vahim bir mali tablosu var, üstelik de bugün Galatasaray'ın oynadığı futbol tarzını devam ettirecekse Galatasaray, Arda'nın bu futbol tarzı içerisinde yeri yok. Şu açıdan yeri yok, Arda Galatasaray'a geldiği zaman şöyle gelecek; ben bu mahallenin ağasıyım... Galatasaray'ın şu anda ben bu mahallenin ağasıyımlık bir durumu kalmamış vaziyette. Galatasaray şu anda ağasız. Bu da çok iyi bir şey.

ARDA TURAN GALATASARAY'A DÖNMELİ Mİ?
9
GOMIS İÇİN ATILAN IRKÇI TWEET

Gomis'e maymun demiş öküzün bir tanesi. O tweet rezilliktir. Şöyle söyleyeyim, normaldir ama. Çünkü bizim kültürümüzde ne yazık ki böyle şeyler var. Bunun ırkçılık olduğunun bile farkında değiliz. Unutma ki Türkiye'de bir büyük kulübün başkanı, kendi futbolcusu için 'yamyam' demişti. Oradan buraya değişen bir şey yok.Bir kademe ilerleme yok, gerileme var. Normaldir ama bu ırkçılıktır. Bu adli olarak cezalandırılması gereken bir şeydir. Kınanması gereken bir şey değil, cezalandırılması gereken bir şeydir."

GOMIS İÇİN ATILAN IRKÇI TWEET
8
FENERBAHÇE-TRABZONSPOR MAÇI
Trabzon'un kazanacağını umuyordum. Çünkü Fenerbahçe'yi özellikle Vardar karşısında izledikten sonra gözlerime inanamadım. Niye inanamadım? Fenerbahçe'nin bir önceki maçının özetini izledim. Yurtdışındaydım, tamamını izleyemedim. Çok parlak görünmedi gözüme. Ama çok ciddi kaleci hataları vardı. Kaleci tel tel dökülüyordu. Ciddi savunma hataları vardı. Göztepe'nin başka herhangi bir takıma sezon boyunca 2 gol atabilme ihtimalini zayıf görüyorum. Koskoca Fenerbahçe'nin santrforu yok.
FENERBAHÇE-TRABZONSPOR MAÇI
7
"KOCAMAN, YILDIRIM'DAN İNTİKAM ALIYOR SANKİ"
Fenerbahçe'de belli ki artık bir yönetim meselesi var. Fenerbahçe'nin yönetiminin artık gerçeklikle bağı kopmuş. Aykut Kocaman'ın oynattığı oyuna baktığım zaman da; sanırsın ki yer yer Aziz Yıldırım'dan intikam alıyor. Aziz Yıldırım, buna ağır laf etmişti ya... O da onun intikamını Aziz Yıldırım'ın takımını böyle rezil ederek almaya çalışıyor gibi bir hisse kapılıyorum bazen.
\
6
AYKUT KOCAMAN'IN AÇIKLAMALARI
Teknik direktörler kimsenin göremediği şeyleri tabii ki görebilirler. Takımın havasını, bizim onun kadar bilmemiz mümkün değil ama dışarıdan baktığınız zaman pek bir şey varmış gibi durmuyor. Ama bu kadro kötü bir kadro değil. Bir takviyeyle, belki iki takviyeyle şampiyonluğa oynayabilecek bir kadro aslında. Rakiplerinden çok aşağıda değil, çok ileride de değil. Bir şansı var. Ama bu kadar iddialı konuşmak için bizim bilmediğimiz başka bir şey olması lazım. Aziz Yıldırım'ın ona başka bir söz vermiş olması gerekiyor.
AYKUT KOCAMAN'IN AÇIKLAMALARI
5
ERSUN YANAL'IN AÇIKLAMALARI

28 faul, biraz çok. Temaslı oyun açıklaması yeterli değil. Süper çok da değil, 58 faul de değil. Taktik faul diye bir şey var, bunu düzgün yapıyorsanız kart da görmeyebilirsiniz. Ancak benim izlediğim kadarıyla, faullerin bu kadar fazla olmasında bir yandan da hakem Ali Palabıyık'ın ciddi etkisi vardı. Takdir haklarını çok kolay bir şekilde Fenerbahçe'den yana kullandığını açık söyleyeyim. Bana öyle geldi. Galatasaraylı olduğun için ters gözle bakıyorsun da diyebilirsin... Bilmiyorum, belki de öyle bakıyorumdur. 

ERSUN YANAL'IN AÇIKLAMALARI
4
FENERBAHÇE VARDAR'I ELEYEBİLİR Mİ?

Futbolda başarılmayacak hiçbir şey yok diye düşünürüm. Ama Fenerbahçe'nin oynadığı oyuna baktığınız zaman, kime 3 gol atmayı başardı? Hangi santrforla gol atacak? Ha bir avantajı var, Vardar'ın savunmasındaki en önemli adam kırmızı kart gördü. Fenerbahçe'nin turu biraz zor. 

FENERBAHÇE VARDAR'I ELEYEBİLİR Mİ?
3
VOLKAN DEMİREL'İN YEDİĞİ HATALI GOLLER

Volkan'ın bu yılki performansından bir Galatasaraylı olarak çok memnun olduğumu söyleyebilirim. Bu kadar mı kötü kaleci olur kardeşim! Bu kadar tartışılan bir kaleci, bu kadar kötüyse eğer demek ki artık yolun sonuna gelmiş. Geçen yıl da eleştiriliyordu. Yedeğine baktığınız zaman daha mı iyi? Daha iyi değil. Vardar maçında hatalı gol yemedi bence. Şans vermek lazım. 

VOLKAN DEMİREL'İN YEDİĞİ HATALI GOLLER
2
KASIMPAŞA-BEŞİKTAŞ MAÇI VE ŞENOL GÜNEŞ'İN SÖZLERİ

Su molasından faydalanınca sorun yok, faydalanmayınca sorun var. Şenol Güneş'e biri şunu sorsaydı keşke; geçen sene bütün maçlarda hakemler senin lehineyken ağzını açıp tek kelime etmiyorsun da sadece bir maçta yarı bir hata olduğu zaman car car car konuştun. Talisca'nın kırmızı kart görmemesine ne diyorsun? Diyelim ki bunu senin rakibin yapsa, neler derdin? Ya böyle bir şey olabilir mi? 

KASIMPAŞA-BEŞİKTAŞ MAÇI VE ŞENOL GÜNEŞ'İN SÖZLERİ
1
MESSI'YE YAPILAN 300 MİLYON EURO'LUK TEKLİF

Bu artık futbol parası değil. Yarın öbür gün, poposunu Çin'deki birtakım milyarderlere, Rusya'daki birtakım oligarklara, Katar'daki Suudi Arabistan'daki El bilmem kimlere dayamayan kulüplerin yaşama şansı, futbolun kendi içerisinde bir mantığı olma şansı kalmıyor. Ne demek abi 300 milyon euro! Nereden? 300 milyon euro, şu kadar varil petrol diyor...

MESSI'YE YAPILAN 300 MİLYON EURO'LUK TEKLİF