18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Aykut Kocaman: Kadro derinliğimiz yok

Hazırlık maçlarında iyi bir görüntü vermeyen Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman, kadro derinliğinin yetersizliğinden şikayetçi oldu.

17 Temmuz 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Aykut Kocaman: Kadro derinliğimiz yok

Tecrübeli hoca, “Van Persie arzulu ve istekli oyununu devam ettirebilirse, Fenerbahçe’yi istediği yere taşıyabilecek ana oyuncu olur. Kapasitesi zaten belli. Olağanüstü potansiyelini söylemeye, anlatmaya gerek yok. Dünyanın en önemli forvetlerinden biri” dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Marsilya maçı sonrası gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında takımın son durumu hakkında bilgi verdi.

Kocaman, “Geçen sezonki bekleyen takım yerine bu sezon tamamen rakip sahada baskılı oynamaya, adam adamadan alan adama doğru geçmeye çalışan bir takım olmaya çalışıyoruz. Birkaç sezondur şampiyonluktan uzak kalmanın getirdiği, sahaya ve futbolculara yansıyan özgüven problemini ortadan kaldırmaya çabalıyoruz. Bütün bunlara alışmaya çalışırken, güçlü rakiplerle oynayarak skor kaygısının ötesinde hem oyunun oturmasını beklemek hem de rakiplerin gücünden dolayı zaaflarımızı görmek istedik. Bu anlamda oynadığımız maçlar benim için son derece iyiydi. Diğer taraftan biliyorum ki Fenerbahçe taraftarı da bununla ilgilenmeyecektir. Ben öyle düşünüyorum. Onların temel kaygıları ve beklentileri skorlar üzerine. Bizim de temel amacımız aynı düşünceyle götürerek 27 Temmuz’dan sonra skorları kendi lehimize çevirecek duruma gelebilmek” ifadelerini kullandı.

Sarı-lacivertli ekibin hocası, Mehmet Topal-Souza ikilisini beraber kullanması ile ilgili olarak da “Şu andaki temel amacım bir taraftan oyunu değiştirmeye çalışırken bir taraftan da beraber oynayan, uyum sorunu olmayan, oynarken birbirini tamamlayan oyuncularla yola çıkmak. Ondan sonra temelden neler değiştirebiliriz diye düşünebilirim. Bu süreci uyumlu oyuncularla geçirmek, ondan sonra daha iyi, daha doğru, daha uyumlu hangileri olabilir diye düşünmek asıl hedef. Temeldeki gidişatın nedeni bu” dedi.

Van Persie’ye de övgüler yağdıran Kocaman şöyle devam etti:

“Van Persie arzulu ve istekli oyununu devam ettirebilirse, Fenerbahçe’yi istediği yere taşıyabilecek ana oyuncu olur. Kapasitesi zaten belli. Olağanüstü potansiyelini söylemeye, anlatmaya gerek yok. Dünyanın en önemli forvetlerinden biri. Sahada kalmaya devam edip, oyununun biraz daha üstüne koyarsa, şu anki arzusunu ve kaliteli oyununu devam ettirebilirse çok fazla şeye ihtiyacımız olmayacak gibi gözüküyor.”

‘Biraz bekleyin’

“Van Persie’den ne bekliyorsunuz; gol atmasını mı, oyun kurmasını mı, pres yapmasını mı?” şeklindeki soruya ise Aykut Kocaman, “Ne beklenebilir. Van Persie’den hepsini bekliyoruz. Onun en önemli yeri merkez forvet olacak. Fiziksel ve mental anlamda arzulu oyununu sürdürmesi gerek. Oyunun içine katılmalı, yeteneklerini ortaya koymalı” yanıtını verdi.

Kocaman, “Son paslardaki sıkıntı devam ediyor” tespiti için de “Biraz daha bekleyelim, öncelikle otursun bir takım. Ondan sonra nelerin olduğunu, nelerin olmadığını hep birlikte görüp anlatmaya çalışırım. Biraz daha zaman geçmeli” yorumunu yaptı.

‘Stoch’u bilmiyorum’

Aykut Hoca, “Stoch’un Sivas’a gideceği yönünde en azından benim bir bilgim yok. Merkez forvet için çalışmalarımız sürüyor. Tabii kısıtlamalar nedeniyle transferde sıkıntı yaşadığımız da bir gerçek. Fernandao ve Salih gibi şimdilik kullanmadığımız oyuncular var. Ama 2-3 oyuncu daha aramıza katılacak” dedi.

‘Kadro derinliği yok’

Kocaman, “Çok kadro derinliği olan bir takım değiliz. Fernandao ve Salih’in döneceğini düşündüğümüz zaman 1-2-3 oyuncu aldığımızda, belki de gidecek oyuncuları söyleyebiliriz. Şu anda çok derin bir kadromuz yok. Gidecek oyuncuları belirleyecek durumda değiliz” dedi.

Eski dostlar bir araya geldi

Fenerbahçe ile Marsilya’nın oynadığı hazırlık maçının ardından iki eski takım arkadaşı bir araya geldi. Manchester United’da bir dönem forma giyen Van Persie ile Patrice Evra hasret giderdi. Hollandalı futbolcu sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği paylaşımda “Bu gece Evra ile karşılaşmak harikaydı. Kendisi büyük bir şampiyon ve bana nasıl ‘I Love this game’ deneceğini öğreten kişi” ifadelerini kullandı.

(Milliyet)