20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Barcelona sahasında Juventus ile 0-0 berabere kaldı

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona, ilk maçta 3-0 yenildiği Juventus ile sahasında 0-0 berabere kaldı. Bu sonuçla Juventus, Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükseldi.

19 Nisan 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Barcelona sahasında Juventus ile 0-0 berabere kaldı

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında Barcelona, taraftarı önünde Juventus ile karşı karşıya geldi.

Nou Camp'ta oynanan ve büyük heyecana sahne olan karşılaşmada Barcelona, geri dönüş gerçekleştiremedi. 90 dakika sonunda Barcelona ile Juventus arasındaki mücadele 0-0 sona erdi. İlk maçı 3-0 kazanan Juventus, Şampiyonlar Ligi'nde adını yarı finale yazdırdı.

Barcelona, maça daha etkili başlayan taraf olurken, Juventus beklendiği gibi daha çok hızlı hücumlarla etkili olmaya çalıştı. İlk yarıdaki en tehlikeli pozisyona Lionel Messi girdi ancak Arjantinli yıldız oyuncu ceza sahası içinden yaptığı vuruşta topu direğin az farkla yanından auta attı. İlk yarıda her iki ekip de gol bulamadı.

Mücadelenin ikinci yarısının da hakimi olan taraf Barcelona oldu. Ancak Juventus savunması hata yapmadı. Ev sahibi ekip 79. dakikada önemli bir oğlu pozisyonuna girdi ancak önce Buffon, ardından da Juventus savunması gole izin vermedi. Son 10 dakikada tempo iyice düştü. 90 dakika sonunda her iki ekip de skoru değiştirecek golü bulamadı ve Barcelona ile Juventus arasındaki mücadele 0-0 sona erdi.

İlk maçı 3-0 kazanan Juventus adını bir üst tura yazdırdı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale kalan takımlar Juventus, Real Madrid, Atletico Madrid ve Monaco oldu. Yarı final kuraları 21 Nisan'da çekilecek.

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçları 2-3 Mayıs, rövanşları ise 9-10 Mayıs tarihlerinde oynanacak.