25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Medipol Başakşehir sahasında Adanaspor'u 2-1 mağlup etti

Spor Toto Süper Lig'in 33.haftasında Medipol Başakşehir sahasında Adanaspor'u 2-1 mağlup etti.

27 Mayıs 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Medipol Başakşehir sahasında Adanaspor'u 2-1 mağlup etti

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Medipol Başakşehir ile Adanaspor karşı karşıya geldi. Nefes kesen maçta Medipol Başakşehir, Adanaspor'u uzatmalarda bulduğu golle 2-1 mağlup etti.

Başakşehir'in gollerini 12. dakikada Doka ve 90+1. dakikada Napoleoni attı. Adanaspor'un tek golünü 30. dakikada Cem attı.

Bu sonucun ardından Medipol Başakşehir puanını 70'e çıkarmayı başardı. Adanaspor ise 25 puanda kaldı. Başakşehir, bu sonuçla şampiyonluk yarışını son haftaya taşımayı başardı.

Mücadelenin ilk yarısının 12. dakikasında Başakşehir, Doka'nın golüyle 1-0 öne geçti. Adanaspor bu gole 30. dakikada Cem Özdemir'in ceza sahası dışında attığı golle cevap verdi ve skor 1-1'e geldi.

Ev sahibi ekipte 36. dakikada Doka, hakemin faul düdüğünün ardından söylediği söz nedeniyle kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Bu pozisyonda yedek kulübesindeki Emre Belözoğlu'nun da hakeme itirazları olurken, tecrübeli oyuncu sarı kart gördü. İlk yarı 1-1 sona erdi.

Mücadelenin ikinci yarısında Adanaspor, eksik rakibi karşısında önemli gol fırsatları buldu ancak direği geçemedi. 10 kişi oynayan Başakşehir, son dakikalarda baskısını iyice arttırdı. 86. dakikada Adanaspor'da Ahmet korner sonrası yaptığı kafa vuruşu ile topu ağlara gönderdi ancak hakem pozisyonda faul olduğunu tespit etti ve gol geçerli sayılmadı.

90+1. dakikada Başakşehir atağında Stefano Napoleoni ceza sahasında topla buluştu. Napoleoni topu sağına çektikten sonra şutunu çekti ve top ağlara gitti. Başakşehir bu golle 2-1 öne geçti. Kalan sürede başka gol olmadı.

90 dakika sonunda Meidpol Başakşehir, Adanaspor'u 2-1 mağlup etti.

Medipol Başakşehir, Süper Lig'in son haftasında deplasmanda Kayserispor ile karşılaşacak. Adanaspor ise son hafta Fenerbahçe ile oynayacak.