18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Aziz Yıldırım FETÖ'den korkmayın davaya gelin dedi

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım bugün başlayacak 'kumpas' davası öncesinde 'Ben 40-50 senede kurulmuş bir örgütle mücadele ediyorum' açıklamalarında bulundu.

Akşam20 Şubat 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Aziz Yıldırım FETÖ'den korkmayın davaya gelin dedi
ERCAN ÖZTÜRK - AKŞAM SPOR

F.BAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım, 3 Temmuz'un hesaplaşması olan ve bugün başlayacak 'Şikede Kumpas' davası öncesi AKŞAM'a çok çarpıcı açıklamalarda bulundu: "Bu örgüt beni 2006 yılından beri takip ediyordu. Bu, sonradan ortaya çıktı. Beni Ergenekon'a, başka davalara monte etmeye çalıştılar. 'Ergenekon'un kasası' dediler. Bu olmayınca da 3 Temmuz'u uydurdular. Bu dava bana veya F.Bahçe'ye yapılmadı. Bu operasyon topluma yapıldı. F.Bahçe hep bu tür şeylere isyan etmiştir. Kurtuluş Savaşı'nda olanlar ortada. 
 
BİZDEN SONRA SIRA ONLARDAYDI
 
Burada (3 Temmuz'da) duvara tosladılar. Baktılar F.Bahçe olayında başarısız oldular. Hemen yeni planlar yaptılar. F.Bahçe'de başarılı olsalardı arkasından sanatçılara operasyon yapacaklardı. Bazı sanatçılara uyuşturucu adı altında operasyon yaptılar. Bunun arkasında onlar var. Sanatçıların ve iş adamlarının tamamına operasyon yapacaklardı. Ardından kendilerine karşı tehlikeli gördükleri kişileri alacaklardı. Bunlar olmayınca da 15 Temmuz darbe girişimi yaptılar. 
 
HERKES GELİP HESAP SORACAK
 
Bu davada bizim dışımızda çok sayıda müşteki var. Bunların bazıları gelmiyor, bazıları da çağrının İzmir'e, Bursa'ya, Ankara'ya yapılmasını istediler. Madem bununla mücadele edeceğiz kimse kaçak güreşmeyecek. Herkes Silivri'ye gelip bunlardan hesap soracak. Bu davadan etkilenen ceza alan almayan spor dünyasındaki her kes gelip davacı olsun. Bu kişiler hakkında bir şey hissetmiyorum. Herkes cezasını çekecek."
 
YARGITAY KARARINI VERSİN
 
YILDIRIM: "Bugün yargılanacak kişiler doğal olarak Yargıtay'da bulunan dosyayı öne sürecekler. Bizimle ilgili verilmiş kararı öne sürecekler. Artık Yargıtay olumlu veya olumsuz kararı açıklamalı. Tamam dosya yükü çok ağır ama karar çok uzadı. Bugüne kadar askerden bir tane ihale almışlığım yoktur. 3 Temmuz kumpasında herkes bir şeyler yazdı. 
 
ASKERİ İHALE YOK
 
Serdal Adalı'yla ortak helikopter ihalesine girdiğimiz yazıldı. Benim Serdal Adalı'yla bir tane bile ortak işim yoktur. Kaldı ki askerden de ihale almadım."
 
GÜLEN'DEN ARACI OLMAMI İSTEDİLER
 
"HİDAYET Karaca beni cezaevinden çıktıktan sonra ziyaret etti. Bana Türkçe olimpiyatları için stadyumu tahsis etmemizi istedi. Buna izin vermeyeceğimi söyledim. Aslında FETÖ'cülerin benimle ilk irtibatı Fetullah Gülen'in DGM'deki davasında oldu. 1998 yılıydı. Benden Fetullah Gülen için aracı olmamı istediler. Sonuçta ona karşı davayı açanlarla yakınlığımdan yararlanmak istediler. Ben de tanıdığım kişilere aracı olacağımı söyledim. Bu kişileri geldikleri gibi gönderdim."
 
ÖRGÜT MİLLETLERARASI ÇALIŞIYOR
 
YILDIRIM: "Bu terör örgütü milletlerarası çalışıyor. Artık oradan ülkeleri siz çıkarın. Kimlerin olduğu ortada. Bunların içinde olan ve benim de tanıdığım olan biri bana gelerek, 'Neden bunların üzerine gidiyorsunuz? Bırakın artık bunu' uyarısı yaptı. O kişiye gerekli cevabı verdim."
 
ONLARA DA SIRA GELECEK
 
"Türkiye'de ilk stadyumu yaptık. İlk salonu biz yaptık. Amatör branşların büyük çoğunluğu kapatılacaktı. Biz o branşları ayakta tuttuk. Hepsinde uluslararası başarılar kazandık. Herkes bizi takip etti. Türk sporuna onlarca katkım var ama karşılığı FETÖ kumpası oldu. Ekrem Dumanlı önderliğinde bir sürü gazeteci bizimle ilgili algı yaptı. O kişilerle ilgili dosyamız savcılıkta. Bazı TFF yöneticileriyle ilgili dosyamız da savcılıkta. Onlarla da sıra gelecek."
 
DARBEYİ ÖNLEYENLERDEN ALLAH RAZI OLSUN
 
Yıldırım, FETÖ ile mücadele konusunda şu yorumu yaptı: "Sayın Cumhurbaşkanı bu davayla yakından ilgileniyor. FETÖ örgütüyle mücadele veriyor. Adliyeler de mücadele veriyor. Onların dışında kalanlar bununla ilgilenmiyor. Ben F.Bahçe başkanlığını bıraksam kimse bu davayla ilgilenmez. Cumhurbaşkanı da bıraksa kimse ilgilenmez. 
 
İNTİKAM ALACAKLARDI!
 
15 Temmuz darbe girişiminin olduğu akşam bir tanıdığım aradı. Askeri de kullanarak FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğunu söyledi. Darbe girişiminde başarılı olsalardı bizimle olan yarım kalmış hesabı tamamlayacaklardı. Bizden yeniden intikam alacaklardı. Allah 15 Temmuz'u durduran herkesten razı olsun."
 
MİLLETİN SİLAHIYLA MİLLETİ ÖLDÜRDÜLER
 
"KİMSE bu davayı futbol davası olarak görmesin. Bu dava için avukatlar 12 FETÖ davasını incelediler. Milletin silahlarıyla milleti öldürdüler. Bu bir FETÖ davasıdır. Ölenlerin hesabını soracağız. 3 Temmuz'un hesabını soracağız. Her takım bu davaya sahip çıkmalıdır. Bu Türkiye Cumhuriyeti'nin davasıdır."
 
İLK LAFIM "MİLLETİ SATTINIZ" OLACAK
 
"BU dava spor davası değil. Öyle olsa 18 futbolcudan bir tane çağırır, 'Siz para aldınız mı?' diye sorarlardı. Bir tane futbolcu çağırıp sormadılar. 14 Şubat'ta 'Memleket elden gidiyor' demiştim. Bu kumpasçılara bugün ilk sözüm 'Memleketi sattınız' olacak. Onlar memleketi sattılar."
 
KUMPAS'TA İLK DURUŞMA BUGÜN
 
'Şikede Kumpas' davasında aralarında FETÖ lideri Fetullah Gülen, eski milletvekili İlhan İşbilen, iş adamı İhsan Kalkavan, eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da bulunduğu 108 sanık, bugün ilk kez Silivri'de yargılanacaklar. Sanıklar hakkında 35 yıldan 85 yıla kadar hapis isteniyor. Davada Aziz Yıldırım ve Sadri Şener'in de aralarında bulunduğu 75 kişi müşteki olarak yer alıyor. Serdal Adalı ve Emenike'nin yanı sıra 91 kişi ise 'mağdur' olarak dava dosyasında bulunuyor.