18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman: Federasyona soruyorum, ona karışmıyorsunuz buna karışmıyorsunuz peki siz ne yapıyorsunuz?

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Süper Kupa maçında yaşananlar ve sonrasında kendilerine verilen 1 maçlık cezayla ilgili açıklamalarda bulundu.

12 Ağustos 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman: Federasyona soruyorum, ona karışmıyorsunuz buna karışmıyorsunuz peki siz ne yapıyorsunuz?

Passolig işlemiyor

Süper Kupa maçında istenmeyen olaylar oldu. Bu maç bizim misafir olarak gittiğimiz bir yer. Stadın imkanları müsait değilse buna karar verecek merci biz değiliz. Biz ve Konyaspor oraya misafir olarak gittik. Maçta bazı olaylar oldu. Daha önce 2 final maçında da benzer görüntüler oldu. Passolig, kurumlara değil, ağırlıklı olarak kişilere ceza verebilmek için kuruldu. Passolig işlemiyor. En donanımlısını da kendi stadımızda yaptık. Konyaspor da 5 maç ceza aldı, yazık günah.

Herkes suçlu bir tek federasyon suçsuz!

Kupa finaline gelmeyen ama Konya'da kombine alan taraftara ceza veriliyor. Aynı şey bizim için de geçerli. Beşiktaş taraftarının da hatası var. Meşale atıldı, ses bombası, hatalıyız ama bunlar nasıl girdi? Sorumlusu biz değiliz. Bunun sorumlusu kim? Federasyon. Herkes suçlu, kulüp suçlu, bir tek federasyon suçsuz.

Statlara seyirci gitmiyor

Federasyon ile olan ilişkilerimize dikkat ederek ilerliyoruz. Herkes bizi Federasyon ile kavga ettirmeye çalışıyor. Passolig turnikesi 12 milyon 750 kere dönmüş. Beşiktaş'ın 530 bin, dış sahada da 600 bin kişi gitmiş taraftar olarak. Statlara seyirci gitmiyor. Yüzde 22 Beşiktaş, yüzde 78 diğer kulüpler. Bu ceza vicdanınıza sığıyor mu? Dünyayı ayağa kaldırmak ne demek?" Biz zaten dünyayı ayağa kaldırıyoruz. Come to Beşiktaş, Pepe, Çin hep haber oldu. Beşiktaş üzerine oynanan oyunları görmüyor değiliz.

Beşiktaş taştır, rüzgar taştan toz alır

Bizim oynadığımız tek oyun var, sahada oynarız. Beşiktaş üzerinde oynanan oyunları görmüyor değiliz. Kimse kendi üzerinden kurmaya çalıştığı otoriteyi Beşiktaş üzerinden kurmasın. Yan yana gelemeyen insanlar, Beşiktaş'a karşı kanki oluyor. 5 senedir başkanım ve ceza almadım. Her şeyin bir ilki varmış. Beşiktaş taştır, rüzgar taştan toz alır. El sıkışmayanlar kanki oluyor. Biz oyuna gelmeyeceğiz.

Tahkim sosyal medyaya bakarak ceza verdi

Bizim stadımızda olay olmaz. Ne organizasyonlara çıktık stadımızda hiçbir şey olmadı. Tarihimizde ilk defa haksızlığa uğramadık. Yarın herkes evinde izlesin maçı. Başkalarının yaratacağı provokasyona izin vermeyelim. Taraftarlarımızın arasına girip olay çıkarmak isteyenler olabilir. Bunu bizim üzerimize yıkmaya çalışabilirler. Sakin olalım. Yarın herkes evinde formasını giyerek, dualarıyla izlesin maçı. Kavgayla işimiz yok bizim. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da futbola destek vereceğiz. Tahkim Kurulu hukuksal karar vermiyor. Sosyal medyayı açıp bakıyorlar ona göre ceza veriyorlar. Biz 'Efendi Beşiktaş' olarak bu muhteşem kadromuzla işimize bakacağız.

Federasyon ne yapıyor?

Cezayı hak edecek bir laf olduğunu sanmıyorum. Ben üslup olarak da nezaketi ve zerafeti unutmadan konuşurum. Beşiktaş'a 2 maç, bana da 45 gün ceza verileceğini duydum. Bunları hak etmedik. Lig yeni başlarken, daha gol yok rakip seyirci sahaya giriyor. Maçı durdurayım dedim, zaten belliydi herkes gördü. Daha ağır hakaretler yapan var, disipline falan gönderilmiyor, tabii biz başarılıyız. Federasyona soruyorum, ona karışmıyorsunuz buna karışmıyorsunuz peki siz ne yapıyorsunuz?

Osmanlıspor'a oy verdim

Kulüpler Birliği'nde Osmanlıspor'a oy verdim. Biz ahde vefası olan bir kulübüz. Bize statlarını açmışlardı. Osmanlıspor, Başakşehir, Konyaspor'un bizde yeri çok ayrıdır. Dursun başkan beni arayıp oy istemedi. İstese de Osmanlıspor'a vereceğimi söylerdim zaten. Beşiktaş'ın Başkanı, Kulüpler Birliği'ne aday olmaz. 18 kulübün 17'si başkanlık düzeyinde, 1'i asbaşkan düzeyinde temsil ediliyor. Madem öyle, bundan sonra biz de böyle yapacağız.