18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Beşiktaş Galatasaray maçı ne zaman saat kaçta?

Beşiktaş, Galatasaray’ı ağırlayacağı Süper Toto Süper Lig mücadelesinde kıyasıya bir mücadele taraftarları bekliyor. Peki Beşiktaş Galatasaray maçı ne zaman saat kaçta?

22 Eylül 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Beşiktaş Galatasaray maçı ne zaman saat kaçta?

Spor Toto Süper Lig’in ilk derbisi Vodafone Arena’da Beşiktaş Galatasaray maçı ile başlayacak. Şampiyonluğun iki büyük favori ekibi arasında gerçekleşecek karşılaşma ile ilgili tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz. Beşiktaş, evinde ezeli rakibini yenerek bir adım öne geçmek istiyor; Galatasaray ise yarıştaki rakibini yaralayarak yoluna devam etme peşinde.

Beşiktaş ile Galatasaray 340. randevuda  - İki takım arasındaki 92 yıllık rekabette, Galatasaray'ın Beşiktaş'a karşı galibiyet sayısında 120-107, gol sayısında da 478-445 üstünlüğü bulunuyor.Taraflar arasında ligde yapılan 116 maçın 43'ünü sarı-kırmızılılar, 32'sini siyah-beyazlılar kazandı. Vodafone Arena ilk kez bir derbiye ev sahipliği yapacak, taraflar Dolmabahçe'de 4 yılı aşkın süre sonra sahaya çıkacak. Galatasaray'ın bu sezonki kadrosunda sarı-kırmızılı formayla Beşiktaş'a gol atan 4 futbolcu bulunurken, Beşiktaş'ın mevcut kadrosunda siyah-beyazlı formayla Galatasaray'a karşı gol sevinci yaşayan oyuncu yok               
 
Beşiktaş ile Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de yarın yapacakları sezonun ilk derbisiyle 340. kez karşı karşıya gelecek. Taksim Stadı'nda 22 Ağustos 1924 tarihinde Beşiktaş'ın 2-0 galibiyetiyle başlayan 92 yıllık rekabette, geride kalan 339 maçın 120'sini Galatasaray, 107'sini Beşiktaş kazandı, 112 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Sarı-kırmızılıların toplam 478 golüne, siyah-beyazlılar 445 golle karşılık verdi. Taraflar son olarak, bu sezon başında Turkcell Süper Kupa maçında karşı karşı geldi. Konya Büyükşehir Belediye Stadı'ndaki derbide normal süre 0-0, uzatma bölümü 1-1 berabere sonuçlandı. Seri penaltı atışları sonucu rakibine 3-0 üstünlük kuran Galatasaray, kupayı müzesine götürdü.    
 

24 Eylül Cumartesi günü oynanacak Beşiktaş-Galatasaray derbisini Ali Palabıyık'ın yöneteceği öğrenildi. MHK, sezonun ve Vodafone Arena'nın ilk derbisini yönetecek isimi belirlerken, ince eleyip sık dokudu. Yapılan inceleme ve istatistiklerde Halis Özkahya'nın sakatlığının bulunması, Cüneyt Çakır'ın FIFA seminerinde olması, Umut Meler ve Volkan Bayarslan gibi isimlerin deneyimsiz olması nedeniyle derbiyi yönetecek aday hakem sayısı 3'e indirildi. Bu isimler Bülent Yıldırım, Mete Kalkavan ve Ali Palabıyık oldu. Kalkavan, geçen sezon iyi performans sergilese de bu sezona daha vasat başladığı öngörülerek MHK yönetimi tarafından elendi. Hakem atama komitesi, Yıldırım ve Palabıyık arasında uzun süre düşündü ve geçen hafta dinlendirilen Ali Palabıyık'ta karar kılındı.

Sezonun ilk derbisinde Beşiktaş - Galatasaray maçı 24 Eylül Cumartesi günü saat 20.00'de başlayacak. Dev mücadele Lig TV'den canlı yayınlanacak.

ORMAN: "TARAFTARIMIZ DERBİ MAÇTA SAKİN OLMALI"

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Vodafone Arena'da ilk derbiyi oynayacaklarını belirterek, taraftarların sakin olmalarını istedi.

Siyah-beyazlı takımın başkanı Fikret Orman, BJK TV'de önemli açıklamalarda bulundu. İlk olarak hafta sonu Galatasaray ile oynayacakları derbi maçıyla ilgili konuşan Orman, "Vodafone Arena'da ilk derbi olması çok hoş. Uzun zaman sonra deplasman yasağı kalkacak. Bu işte öncülüğü biz yaptık. Derbiden güzel bir sonuçla ayrılmayı diliyoruz. Taraftarlarımız derbi maçta sakin olmalı. Kulübe zarar verecek davranışlardan kaçınmalı. Tahriklere kapılmamalılar. Vodafone Arena'daki ilk derbiyi güzel bir şekilde kazanarak tarihe geçelim. Beşiktaşlılık efendiliktir. Geliyorlarsa biz de gideceğiz. Güzel bir lig olsun. Kimse bunu çirkinleştirmesin. Biletler satılmış vaziyette. Umarım tarihe güzel anılarla geçen bir derbi olur. Beşiktaşlılar Vodafone Arena'da şölen havası yaşıyor. Taraftarlarımızın içinde olacağı organizasyon hazırlıklarımız var" dedi.

İSTANBUL EMNİYETİ'NDEN VODAFONE ARENA'YA GEÇER NOT

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında 24 Eylül Cumartesi günü saat 20:00'de oynanacak Beşiktaş- Galatasaray derbisi için geri sayım sürüyor.

Her iki takımın teknik ve taktik durumlarının sürekli tartışıldığı derbi gündeminin bir diğer önemli maddesi ise, deplasman yasağının kalkıp kalkmayacağı konusu. İstanbul İl Güvenlik Kurulu, konu ile ilgili kesin kararını yarın yapacağı toplantıda verecek. Bu toplantı öncesinde Vodafone Arena Stadı, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcıları tarafından denetlendi ve geçer not aldı.

Emniyet yetkilileri özellikle Galatasaray taraftarına ayrılan deplasman tribününü ve bu tribünün giriş-çıkış alanlarını inceledi. Emniyet yetkililerinin incelemesi sonrasında, Galatasaray taraftarının stada gelmesi halinde gerekli güvenlik önlemlerini almakta sıkıntı yaşamayacaklarına dair fikir birliğine varıldığı öğrenildi.

İl Güvenlik Kurulu toplantısında deplasman yasağının kaldırılması durumunda Galatasaray taraftarı için stat dışında özel koridor oluşturacak olan İstanbul Emniyeti, Beşiktaş ve Galatasaray taraftarlarını karşı karşıya getirmeyecek. Maç esnasında da güvenlik kameraları ile sürekli denetlenecek olan taraftarlardan taşkınlık yapanlar, anında